Schrijver Marcel de Wit gaat terug naar het magische Feyenoord-jaar 2017!

Foto: Eigenaar

Rotterdam - Welke Feyenoordsupporter wil niet nog eens het legendarische voetbaljaar 2017 beleven? Nou, Marcel de Wit wel. De Delftse schrijver schreef daarom Uit het dagboek van Marcel de Wit. In deze deels autobiografische roman beschrijft hij de hilarische belevenissen van een Rotterdamse kantoorman uit Delft met een groot Feyenoordhart.    


Voor zijn werk pendelt hij dagelijks met de trein tussen Delft en Rotterdam. Een paar keer per week ziet hij Fred, mede-Delftenaar en eveneens forens. Met hem bespreekt hij de dagelijkse beslommeringen en het nieuws uit de krant. Op kantoor vraagt hij zich af wie de kantoortuin en de flexplek heeft uitgevonden; thuis vraagt hij zich af waarom er een egel op klaarlichte dag door zijn tuin scharrelt. 
In het weekeinde gaat hij naar Feyenoord. Thuiswedstrijden beleeft hij in De Kuip, uitwedstrijden in café 't Halve Maatje aan de Kleiweg. Daar ziet hij op 7 mei 2017 dat het met Feyenoord gigantisch mis gaat als de kampioenswedstrijd tegen Excelsior met 3-0 wordt verloren. Een week later is het in de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 alsnog raak. Feyenoord wordt onder aanvoering van Dirk Kuijt na achttien jaar weer kampioen van Nederland.

Marcel de Wit (1963) debuteerde in 2016 met de bundel Autoluw en andere Delftse verhalen (2016). Zijn gedicht Onder Delft behoorde tot de winnaars van de gedichtenwedstrijd tijdens de Week van de Poëzie in 2015. De wedstrijd werd gehouden ter gelegenheid van de opening van de spoortunnel en het nieuwe station in Delft. 
Marcel de Wit; Uit het dagboek van Marcel de Wit
Isbn: 9789461550484  / Verkoopprijs: € 17,95
Omvang: 320 bladzijden, paperback, 
Uitgeverij B for Books B.V. – Maartensdijk
 

Meer berichten