Imke (rechts) en Risheeka geven de fles aan de eerste lammetjes die geboren zijn op Belevenisboerderij Schieveen.
Imke (rechts) en Risheeka geven de fles aan de eerste lammetjes die geboren zijn op Belevenisboerderij Schieveen.

Eerste lammetjes geboren op Belevenisboerderij Schieveen

Rotterdam - Op Belevenisboerderij Schieveen is het erg druk. De schapen van stadsherder Martin Oosthoek krijgen in januari en februari lammetjes. Er zijn er al meer dan honderd geboren, 'maar we verwachten er nog heel veel meer!' zegt de stadsherder. In totaal hoopt Martin meer dan duizend lammetjes te krijgen dit jaar.


Er staan ongeveer duizend drachtige schapen op stal. Dit is dus de grote kraamkamer, waar de schapen bevallen van een lammetje. Als de schapen en lammetjes bijgekomen zijn van de bevalling, kunnen ze naar de belevenisboerderij, waar u van woensdag t/m zondag op kraamvisite kunt komen. Ook is hier de mogelijkheid lammetjes een flesje te geven. 
Voor de liefhebbers zijn er in het weekend excursies naar de grote stal, met een rondleiding. Wanneer u hieraan deelneemt, is de kans groot dat u een geboorte meemaakt. De stadsherder vertelt dan alles over zijn werk met de schapen in de stad en in de stal. U kunt zich hiervoor opgeven via www.belevenisboerderij.nl onder het kopje 'agenda'. 
Martin hoeft het werk in de stal niet alleen te doen. Hij krijgt hier hulp van veel stagiaires  van de opleiding dierverzorging. Ze leren hoe ze schapen kunnen helpen voor, na en tijdens de bevalling. Dit is hard werken, maar ook ontzettend leuk en vooral leerzaam. 

Belevenisboerderij Schieveen is gevestigd aan de Oude Bovendijk 220.

Meer berichten