Zorghuizen gaan energie-uitdaging aan!

Rotterdam - Deze wintermaanden strijden vijf zorghuizen tegen elkaar om zo veel mogelijk te besparen op de energiekosten. Want ongemerkt lekt er heel wat energie weg en dit kost geld; geld dat beter besteed kan worden. Aan een extra activiteit, zoals een dagje dierentuin, met zijn allen uit eten of een nieuwe bank. De inzet van dit jaar is een gemiddelde energiebesparing van 15% per zorghuis! Vanaf morgen barst de strijd los en ook Rotterdam is vertegenwoordigd!


Deze wintermaanden strijden vijf zorghuizen tegen elkaar om zo veel mogelijk te besparen op de energiekosten. Want ongemerkt lekt er heel wat energie weg en dit kost geld; geld dat beter besteed kan worden. Aan een extra activiteit, zoals dagje Dierentuin, met zijn allen uit eten of een nieuwe bank. De inzet van dit jaar is een gemiddelde energiebesparing van 15% per zorghuis!
Dit jaar doen er twee zorghuizen van de zorggroep Laurens mee met de energiestrijd; zorghuis Blijdorp en Hofstee, De Burcht van Lelie zorggroep De Burcht en van zorggroep Aafje is de Meerweide van de partij. Ten slotte doet Het Laar uit Tilburg mee met de energiestrijd 2018-2019!

Sinds 2012 organiseert Urgenda de Energiestrijd Zorghuizen. Er hebben inmiddels meer dan zestig zorghuizen door heel Nederland meegedaan. Zorghuizen besparen tijdens de Energiestrijd – in de wintermaanden – gemiddeld zo'n 6.000 euro en jaarlijks wordt wel 10.000 euro bespaard. Dit alles met behoud van comfort en zonder (grote) investeringen.

 Urgenda geeft zorghuizen inzage in het energiegebruik, biedt ondersteuning op technisch gebied, en helpt met besparingen door het stimuleren van kleine, leuke veranderingen in het gedrag die de energierekening omlaag brengen. In elk zorghuis zijn er energiecaptains die intern zowel personeel als bewoners aanmoedigen om overbodig gebruik van gas en elektriciteit te voorkomen.

Iedere week worden de besparingen in euro's bekend gemaakt en aan het eind wacht hét Lentebal voor de winnaar en kan ieder huis van de opbrengst iets leuks doen; want iedere deelnemer is een winnaar! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden