Foto: JWIJNTJES 0654257277

Dolverliefde korfballers laten op het veld niets blijken

Rotterdam -  Samen wonen, samen korfballen. Ditte Bouwman en Ruben Vermeer weten hoe het werkt. Ze ontmoetten elkaar een jaar of zeven geleden bij KOAG, kregen een relatie en spelen sinds enkele seizoenen samen in het eerste team van de Krimpense club.

"Ik was van ons twee het eerst verliefd", glimlacht Ditte (22). "Het duurde een jaar voordat de vonk oversprong bij Ruben. Ik heb er echt voor moeten knokken, haha!" "Het duurde even voor ik het door had", excuseert Ruben (23) zich. "Toen het eenmaal was doorgedrongen kregen we verkering. Sinds januari van dit jaar wonen we samen in Rotterdam-Noord." In het veld zien ze elkaar als korfballer. "Daar komen woorden als 'lieverd' niet in het vocabulaire voor", zegt Ruben. "We vormen daar twee van de acht spelers en willen bijdragen aan een zo goed mogelijke teamprestatie.

"Wat ik knap aan hem vind is dat ie het team meesleept in zijn drang om te presteren", zegt Ditte. "Zijn strijdlust inspireert enorm." "Ditte bewonder ik om haar voortdurende drive om zichzelf te verbeteren", zegt Ruben over zijn ploeggenoot/vriendin. We maken deel uit van een jong team met ambitie en een coach die prima aanvoelt wat de spelersgroep nodig heeft.

Meer berichten