Het Rotterdamse nieuws van 300 jaar geleden

Rotterdam - Na jarenlang gespit in Stadsarchief Rotterdam heeft auteur Michel Ball een fascinerend boek gemaakt over Rotterdam in de zeventiende eeuw. 'De Pest in Rotterdam (en meer)' laat je het nieuws van 300 jaar geleden meebeleven.

Of hij nou schrijft over bijkomende aspecten van de verschrikkelijke pestepidemie die Rotterdam in de zeventiende eeuw teisterde, het maken van zeep of over de jacht van justitie op ontduikers van de impost, Ball wekt met zijn pen de teksten uit de protocollen van de notarissen als geen ander tot leven. Beleef de ruzie tussen twee Rotterdamse uitgevers over een grammatica, lees over de wijnhandel met Frankrijk, over de malversaties van kaasverkopers of over hoe een Antwerpse orgelbouwer de Laurenskerk van een schitterend nieuw instrument voorzag. Verder zeil je in het boek mee met admiraal Sier de Liefde of ben je getuige van de gebeurtenissen tijdens een rijtoertje van Rotterdamse kooplieden en hun dames naar Dordrecht.

Op zondagmiddag 16 december om 16.30 uur overhandigt oud-notaris Jan T. Anema, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde "De Nederlandsche Leeuw" het eerste exemplaar van het nieuwe boek De Pest in Rotterdam (en meer) van Michel Ball bij Boekhandel Snoek, Meent 126, Rotterdam aan Stadsarchivaris Jantje Steenhuis.

Meer berichten