Reinout van Roekel | Fotografie
Reinout van Roekel | Fotografie (Reinout van Roekel | Fotografie)

Minister Hugo de Jonge bedankt vrijwilligers Vier het Leven voor hun inzet

Rotterdam - Vrijwilligers van Stichting Vier het Leven bezochten gisteren (vrijdag 7 december) samen met ouderen die zij naar het theater begeleiden 'Charley - De komische musical'. In het Oude Luxor Theater werden ze persoonlijk bedankt door minister Hugo de Jonge en Jon van Eerd. Daarnaast werden zij verrast met een vipbehandeling.

Minister Hugo de Jonge sprak al eerder zijn bewondering uit voor de stichting en de gepassioneerde vrijwilligers die met zoveel liefde en aandacht ouderen mee uit nemen en zo onderdeel laten zijn van de samenleving. Vier het Leven is een bijzonder initiatief dat dankzij de inzet van 1.800 vrijwilligers duizenden ouderen met cultuur verbindt. Zo probeert de stichting bij te dragen aan de positieve gezondheid van ouderen en vermindering van eenzaamheid onder deze kwetsbare groep. #eentegeneenzaamheid.

Het hele jaar door organiseert Stichting Vier het Leven activiteiten voor mensen op leeftijd die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op stap gaan. De kracht van de stichting zit in de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. De ouderen kunnen een keuze maken uit een ruim aanbod van activiteiten in hun eigen regio. Zij worden thuis opgehaald door vrijwilligers en samen met leeftijdsgenoten gaan zij gezellig naar een bioscoop, een theater of een museum. Na afloop worden de gasten weer veilig thuisgebracht.

Meer berichten