Toeoet! Midwinterhoornblazers jagen de donkere dagen weg bij de Koningspoort

Rotterdam - Het jaarlijkse MidwinterScheepsHoornConcert lijkt een mooie traditie te worden in het Maritiem District van Rotterdam. Vrijdag 14 december is het weer raak. Dan is er vanaf 17.00 uur in de Oude Haven bij de Koningspoort MidwinterScheepsHoornConcert om te vieren dat de kortste dag van het jaar er (bijna) weer op zit en

Het is de derde keer dat het MidwinterScheepsHoornConcert plaatsvindt. De eerste twee concerten konden rekenen op veel enthousiaste bezoekers en de medewerking van schippers van de boten in de havens van het Maritiem District (en verder gelegen zelfs de ss Rotterdam). Het concert in 2016 werd gegeven vanaf het dak van het Witte Huis, en in 2017 waren we onder de vuurtoren op de kade van het Maritiem Museum te gast. Dit jaar vindt het MidwinterScheepsHoornConcert plaats bij Scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, Rotterdam).

Het MidwinterScheepsHoornConcert combineert de klanken van midwinterhoornblazers uit de Achterhoek met de scheepshoorns van de verschillende boten die rondom de locatie van het concert zijn afgemeerd. Gezamenlijk vormen zij een hoopvol geluid tijdens de winterwende, de kortste dag van het jaar.
 
De Midwinterbloazers van 't Slat uit Beltrum blazen hun houten midwinterhoorns, beeldend kunstenaar Rowan van As speelt op zijn Mosselpiano, en een aantal percussionisten zal aanwezig zijn om tonen te laten klinken van het historische mechanische havenmaterieel dat op de werf aanwezig is. Ook zegden al zeven schippers toe mee te willen werken aan de avond. Ege Sahin, Codarts-student, schrijft repeteert en dirigeert een compositie voor deze bijzondere gelegenheid. 
Tijdens en na afloop van het concert kunt u genieten van een glas warme glühwijn. Ook is rond de Oude Haven het jaarlijkse lichtjesfeest te bewonderen. 
 
Praktische Informatie
• Datum: vrijdag 14 december
• Tijd: van 17.00 tot 19.00 uur (aanloop vanaf 16:30 uur)
• Locatie: Scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, 3011 TN Rotterdam)
• Kosten: gratis

Meer berichten