Shepherds & Angels in versierde Hillegondakerk

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Zaterdag 15 december 2018 vindt in de historische en geheel in kerstsfeer versierde Hillegondakerk het kerstconcert van Concertstichting Hillegersberg plaats.

Op uitnodiging heeft Andrew Clark, artistiek leider van het ensemble Luci Serene, speciaal voor de Concertstichting een uniek kerstprogramma samengesteld. Als thema heeft hij gekozen: ‘Shepherds & Angels’. Vele beroemde componisten hebben zich hierdoor laten inspireren en hun werken vindt u dan ook in het programma terug, naast het door Andrew Clark zelf gecomponeerde werk gebaseerd op het 5e- eeuwse gedicht ‘A solis ortus cardine’ dat hiermee zijn wereldpremière beleeft.

Vanaf prachtig anonieme middeleeuwse gezangen neemt Andrew Clark ons mee door de tijd via Sweelinck, Händel, Berlioz, Fauré en Lehmann om het concert op traditionele wijze te eindigen met welbekende Christmas Carols, waarbij het publiek van harte is uitgenodigd om naar behoefte mee te zingen.

De bijdrage van de solistische medewerking: fluit, trompet en tenor naast de zang en het klavecimbelspel van Lucy Serene en de strijkers van Camerata Delft, maken het geheel tot een muzikale belevenis.

Zaterdag 15 december 2018 | Hillegondakerk, Kerkdreef 2, Rotterdam-Hillegersberg | aanvang: 20.15 uur | kaarten aan de kassa € 18,00; voorverkoop € 16,00 via Podiumplein.nl.

Meer berichten