Foto: Sophia Kinderziekenhuis via @rotterdam
Foto: Sophia Kinderziekenhuis via @rotterdam

Lichtjesactie Sophia Kinderziekenhuis tegen angst en somberheid bij zieke kinderen

Rotterdam - Vandaag (donderdag 6 december) is de Lichtjesactie voor zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis begonnen. Een lichtje in de kerstboom kost vijf euro. Met het geld van de actie willen artsen een app ontwikkelen om angst en somberheid tegen te gaan.

Langdurig zieke kinderen hebben door hun ziekte vaak last van angst en somberheid. De artsen van het Sophia Kinderziekenhuis willen hier verandering in brengen door onderzoek en de ontwikkeling van een smartphone applicatie. Met die applicatie kunnen emotionele problemen bij zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld worden.

De app biedt kinderen uitdagingen en games ter vergroting van hun emotionele veerkracht. Daarnaast kunnen zij via de app contact zoeken met lotgenoten. Ook kunnen ze makkelijk hulp in roepen als dat nodig is.

De Lichtjesactie bestaat uit meerdere delen. Het meest in het oog springt natuurlijk de grote kerstboom met lichtjes voor de deur van het kinderziekenhuis. Voor elke vijf euro gaat een lichtje aan. Maar er is ook onder meer een lampionnenoptocht en een Lichtjesrun van de Rotterdam Running Crew.

Wil je deze actie steunen? Kijk dan op de website van Lichtjes voor Sophia!

Meer berichten