Kom naar Westival en Get Inspired by the Future: Jongeren organiseren eigen festival in en voor Delfshaven

Rotterdam - Westival is een ééndaags festival dat jongeren uit Delfshaven een stem en een gezicht geeft en laat zien dat er eenheid is in diversiteit. Op het programma staat een eigentijdse en gevarieerde mix van jonge, gevestigde namen en aanstormend talent uit Delfshaven: met dans, theater, performances, muziek en een talkshow. Ook is er een mini-foodcourt met eten uit allerlei windstreken. Westival wordt georganiseerd door een groep van 8 betrokken en gemotiveerde jongeren uit Delfshaven in de leeftijd van 17-27 jaar. Zij organiseren dit festival als onderdeel van het project Buurt Goud: een 10-weken durend traject waarin jongeren leren hoe ze zelf hun eigen evenement kunnen organiseren.

Westival, Get Inspired by the Future vindt plaats op zaterdag 8 december van 15.00 tot 22.00 uur in Theater Babel, Mathenesserdijk 293 Rotterdam. Toegang is gratis, een maaltijd van de mini-foodcourt kost 2,00 euro per persoon.

LET OP! Theater Babel kent een beperkte capaciteit en vol=vol!

Kinderprogramma van 15.00 tot 18.00 uur. Lekker actief bezig zijn en meedoen met o.m. een Afrohouse Workshop (dans) en theatersketch met Ali. De 10-jarige Princess P, het raptalent van Delfshaven, komt optreden. En als uitsmijter van het kinderprogramma is er Skitta! Een live performance, bestaande uit rap, zang, dans,comedy en spel. Een actieve manier van sporten op muziek, geschikt voor jong en oud

Avondprogramma van 18.00 tot 21.00 uur met een Cultuur Parade: een talkshow in samenwerking met Radio Brasa en een knallende afsluiter met Famodis en DJ Braysenn.

Cultuur Parade: Ontdek de veelzijdigheid van de cultuur van Delfshaven anno nú met optredens, performances en presentaties van Meg Davis (Turkse muziek); Diversité Footwear (schoenenmerk van Adilson Ajauro en Wesley dos Santos); Christoper Blok (spoken word); Steel & Stone (roots reggaeband) en The Brow Bar Rotterdam (Thao Quach + doventolk)

Privilege Talkshow in samenwerking met Radio Brasa: Waarin jongeren in gesprek gaan met twee inspirerende rolmodellen uit Delfshaven: Celien Anches (ook wel bekend als GlamMa), als buurtoma bekend en geliefd vanwege haar inzet voor minderbeelde kinderen uit de buurt èn winnaar van de Rotterdam Kinderrechten Award 2018) èn Wesley Dos Santos, oprichter van iKapitein en winnaar van de RET Aardig Onderweg Award 2018.

Westival sluit af met een spetterend optreden door Famodis. Famodis staat voor Familie, Motivatie & Discipline. Ello, Leo, Chencko, Braysenn en Joza zijn opgegroeid in Rotterdam-West en zijn hard op weg naar de top. Onlangs heeft Famodis een eerste EP uitgebracht genaamd "Het Begin" en “KonkoVibezzz”, die inmiddels ook overal te streamen zijn.

Volg Westival ook op social media:

www.facebook.com/westival010

www.instagram.com/westival010

Kom ook naar Westival en Get Inspired by the Future!

Meer berichten