Melissa werd onlangs voor de vijfde keer Nederlands kampioen, ditmaal in de categorie tot 18 jaar, tot 59 kilo. Bij de senioren komt ze vanaf april uit in de klasse tot 61 kilo. (Foto: J. van Oudenaarden)
Melissa werd onlangs voor de vijfde keer Nederlands kampioen, ditmaal in de categorie tot 18 jaar, tot 59 kilo. Bij de senioren komt ze vanaf april uit in de klasse tot 61 kilo. (Foto: J. van Oudenaarden) (Foto: )

Supertalent Melissa van Oudenaarden wil na jeugd-EK naar de senioren

Rotterdam– Voor Melissa van Oudenaarden was de Battle of the Teams afgelopen weekend een toernooi om extra te genieten van karate. Een week eerder werd ze voor de vijfde keer Nederlands kampioen, nadat ze goud won in Mexico en een zilveren medaille behaalde in Kroatië. In februari gaat ze naar het Europees jeugdkampioenschap in Denemarken.

"Het wordt mijn tweede EK", vertelt het talent van Unity99. "Twee jaar geleden heb ik meegedaan bij de kadetten. Ik was erg zenuwachtig, er werd veel van mij verwacht waardoor ik niet geconcentreerd was. Vorig jaar was ik geblesseerd, maar dit seizoen ben ik er klaar voor."

Een van de sterke punten van de 17-jarige Rotterdamse is dat ze snel in de gaten heeft hoe ze haar tegenstander kan verrassen. "Ik kan switchen van game plan, bijvoorbeeld overnemen of aanvallen." Dat inzicht kan later ook van pas komen in haar maatschappelijke carrière. Melissa wil bij de politie en loopt voor haar opleiding aan ROC Zadkine al stage in Rotterdam-Zuid.

Ze zoekt nog een sponsor, want nu draaien haar ouders veelal voor de reiskosten op. Voor het EK betaalt de bond, maar na haar 18e verjaardag in april wil ze als senior ook naar Premier League-toernooien in bijvoorbeeld Istanbul en Marokko. Daar kan Melissa een ticket verdienen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Ik ga ervoor", zegt ze vastberaden. "Als ik volgend jaar genoeg punten haal, kán het."

Meer berichten