Alle goals bij Excelsior vallen aan de kant van de Goede Herderschool


Alle goals bij Excelsior vallen aan de kant van de Goede Herderschool

Rotterdam - De Goede Herderschool is ook een Excelsiorschool. Excelsior biedt voor scholen een samenwerkingsverband aan. Als school kun je dan verschillende activiteiten aanvragen en enkele evenementen te bezoeken. Door middel van deze activiteiten wil Excelsior bijdragen aan het verbeteren van verschillende maatschappelijke thema's. Door het gebruik van sport, spel en het imago van Excelsior is de doelgroep bewust en onbewust bezig met deze maatschappelijke thema's. 

Het evenement waar de kinderen nu aan mochten deelnemen was de Eredivisiewedstrijd Excelsior-FC Utrecht. Aangezien de wedstrijd 's avonds was, hoefden de kinderen pas rond dinertijd op school terug te komen. Hier kregen ze van school een patatje met een snack om de feestvreugde te verhogen. 
Behalve de wedstrijd zien, mochten 15 kinderen voor de wedstrijd het veld op om te helpen met de grote vlag in het midden. In een grote cirkel mochten alle kinderen om de vlag heen gaan staan en de rand vastpakken. Door hun armen omhoog en omlaag te bewegen hebben de kinderen met z'n allen de vlag laten wapperen. Tegelijkertijd kwamen de spelers oplopen, dus de kinderen waren ook nog eens heel dicht bij de voetballers!!

Tijdens de wedstrijd hadden de kinderen en leerkrachten heel mooie plekken in het stadion: achter het doel. Het werd 3-3 en toevallig werden alle doelpunten in de wedstrijd aan die kant gemaakt, waaronder 2 penalty's. Het uitje was voor de kinderen een ervaring om nooit te vergeten. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden