Rotterdams Philharmonisch Orkest begeleidt Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug

Rotterdam - Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug tijdens Oud & Nieuw krijgt dit jaar spectaculaire muzikale begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Het orkest, dat dit jaar 100 jaar bestaat, heeft een speciale compositie opgenomen die het vuurwerk zal begeleiden. De muziek is gemaakt door Mike Schäperclaus, Joos van Leeuwen en Andre Heuvelman en zal in totaal 16 minuten te horen zijn, 6 minuten voor 00.00 uur en 10 minuten erna.

Dit jaar vindt de grootste en meest spectaculaire vuurwerkshow van Nederland al voor het twaalfde jaar op rij plaats op de Erasmusbrug. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de brug en een ponton. Om precies 00.00 uur barst het vuurwerk los en zal het ook live te volgen zijn op de RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Eerder die avond wordt voor het tweede jaar op rij ook het Nationale Kindervuurwerk afgestoken om 19.10 uur. Het NOS Jeugdjournaal doet live verslag.

Dit jaar wordt vanaf 21.00 uur tot in de kleine uurtjes voor het eerst ook een feest georganiseerd in een grote tent aan de kade.

Meer berichten