Foto: 3d Capacity
Foto: 3d Capacity

Metershoge voeten op de Binnenrotte verwijzen naar de allereeerste Rotterdammers

Rotterdam - Twee 'voeten' van 7,5 meter hoog verwijzen vanaf volgend jaar op de Binnenrotte naar de eerste Rotterdammers die daar ooit liepen, op de plek waar de stad is ontstaan. 

Kunstenaar Ben Zegers heeft een ontwerp gemaakt een sculptuur van twee aluminium 'voeten' van elk 7,5 meter hoog. De twee gestileerde voeten moeten, op afstand van elkaar, op de Binnenrotte komen. De verwachte oplevering van het kunstwerk is in de tweede helft van 2019.

Het kunstwerk, genaamd 'Iedereen is dood behalve wij', verwijst naar het ontstaan van Rotterdam rond 1270. Toen werd er een dam op de rivier de Rotte aangelegd, op de plek waar nu de Hoogstraat staat. Rondom de dam ontstond een kleine nederzetting die uitgroeide tot een stad. In 1870 werd de Rotte gedempt. Het kunstwerk moet herinneren aan deze dam en de voetstappen van de eerste Rotterdammers.

Daarnaast is het een verwijzing naar de functie van de Binnenrotte als marktplaats. Kunstenaar Ben Zegers werd zelf geïnspireerd door een showmodel van een voet die hij bij een marktkoopman op de Binnenrotte kocht. Hierdoor kwam hij op het idee om twee voeten te maken van zo'n 7,5 meter hoog.

Lees meer bij de gemeente Rotterdam!

Meer berichten