Kathedraalkoor Poznan
Kathedraalkoor Poznan (Foto: Eigen)

Wereldberoemde Poolse Nachtegalen in Hillegondakerk

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Dinsdag 11 december 2018 bezoekt het wereldberoemde Kathedraalkoor Poznan (Poolse Nachtegalen) de monumentale Hillegondakerk aan de Kerkdreef in Rotterdam (Hillegersberg). Het jongens- en mannenkoor maakt in december een tournee door Nederland, Belgie en Duitsland met slechts drie concerten in Nederland.

Naast de Nachtegalen werkt ook Koorvereniging Concertante uit Voorburg o.l.v. Daniel Rouwkema mee aan dit concert.

Tickets zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop voor € 10,00 via www.podiumplein.nl (zoek via Poolse Nachtegalen), via de koster in de kerk en, indien nog voorradig voorafgaand aan het concert voor € 12,50. Het concert begint om 19.30 uur; deuren van de kerk gaan open om 18.45 uur.

Meer informatie op www.facebook.com/Poolse-Nachtegalen-Hillegondakerk

Kathedraalkoor Poznan

Het Poolse jongenskoor werd in 1914 opgericht. De Tweede Wereldoorlog en het communisme in Polen zorgden ervoor dat de muzikale kwaliteiten op een laag pitje werden gezet. Het koor heeft een aantal verschillende vormen doorstaan maar is sinds 1960 weer een jongens- en mannenkoor, vaak aangeduid als “De Poolse Nachtegalen”. Sinds 1991 is priester Szymon Daszkiewicz dirigent en neemt het koor wereldwijd deel aan verschillende koorfestivals. Wat betreft de optredens staat Nederland voor het koor altijd op de eerste plaats.

Het koor heeft door de tijd veertien opnames gemaakt. Zij zijn aangesloten bij Pueri Cantores, een internationale federatie van jongens-, meisjes- en kinderkoren. In 1984 is in Nederland de ‘Vriendenkring Kathedraalkoor Poznan’ opgericht. Sinds die tijd werd het koor ieder jaar uitgenodigd om in Nederland een aantal concerten te geven.

Koorvereniging Concertante

Dit jaar is het, met de medewerking van het koor Concertante, gelukt het beroemde koor weer naar Nederland te halen. Het jongenskoor maakt een tournee en geeft maar één concert in de regio Rotterdam op 11 december 2018 in de monumentale Hillegondakerk in Rotterdam.

Op het programma staan Christmas Carols van o.a. John Rutter en Oost Europese Kerstliederen. Het koor Concertante zal een aantal werken ten gehore brengen. Dit koor staat onder leiding van Daniël Rouwkema die al vroeg in aanraking kwam met de Engelse koorstijl. Hij begon ooit als zanger bij het bekende Roder Jongenskoor.

Sinds 2015 is hij dirigent van Koorvereniging Concertante. Dit van oorsprong Haagse koor repeteert in Voorburg en heeft ook een aantal leden uit Rotterdam. www.concertante.nl

Meer berichten