Schaatsbaan Rotterdam opent weer, nu ook met curlingbaan!

Rotterdam - Dit weekend opent Schaatsbaan Rotterdam voor het zesde jaar op rij haar deuren. Vanaf zaterdag 1 december tot en met 27 februari 2019 kan er weer elke dag naar hartenlust geschaatst worden bij de grootste pop-up schaatsbaan van Nederland. 

Op de eerste dag van Schaatsbaan Rotterdam is de toegang gratis. Daarnaast heeft de schaatsbaan een leuke programmering met onder meer een optreden van radio-DJ Lars Boelen en de intocht van Sinterklaas om 13.00 uur. 

Vorige winter zijn mede dankzij de populaire regenboogverlichting op de 400-meterbaan meer dan 200.000 bezoekers door de poortjes gegaan, waarvan 27.000 Rotterdamse schoolkinderen. Komend seizoen hoopt de schaatsbaan deze records te verbreken. Er worden dit jaar ruim 30.000 schoolkinderen verwacht, vorig jaar waren dat er nog 27.000. 

Dit jaar wordt de schaatsbaan op sportcomplex Toepad in een nieuw 'Rotterdams' jasje gestoken. "Wij spreken dit jaar over Schaatsbaan 2.0", aldus Managing Director Tijs Nederlof. "Zo is de Funbaan nu ruim twee keer zo groot en het Winterplein compleet vernieuwd". 

Mede dankzij een subsidie van CityLab010, ligt naast de 800m2 Funbaan dit seizoen nog een 900m2 ijsbaan, speciaal voor curling. Waar deze baan afgelopen jaren gedeeld moest worden door de (fun)schaatsers en curlers, kunnen nu beide doelgroepen altijd terecht op het ijs. Sinds november wordt er al veel gecurled op de nieuwe baan. Nederlof: "Er is nu al extreem veel vraag naar curling. We hopen dit jaar zelfs op de eerste Rotterdamse Curling Club!"

Support Casper financiert sinds 2015 onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker. Ook dit seizoen zet Schaatsbaan Rotterdam zich in voor dit doel, door middel van het 'Kwartje voor Casper'. "We vinden het belangrijk om niet alleen een bijdrage te leveren aan het plezier van onze bezoekers, maar ook ons steentje bij te dragen aan een sociaal partner. We herkennen ons in de Rotterdamse mentaliteit van Prof. dr. Casper van Eijck en zijn team en willen hen graag ondersteunen bij het onderzoek naar deze dodelijke vorm van kanker", aldus Tijs Nederlof. Het eerste symbolische 'Kwartje voor Casper' wordt gedoneerd tijdens de officiële opening.

Schaatsbaan Rotterdam is dagelijks geopend t/m 27 februari 2019. Meer info op www.schaatsbaanrotterdam.nl

Meer berichten