Student Albeda Horecacollege organiseert benefietdiner voor Stichting KiKa

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Woensdag 21 november stond schoolrestaurant VIPZ in het teken van fundraising voor Kika. Afgelopen jaar maakte horeca-student Jasper Spithoven van dichtbij de ziekte kanker mee. Onlangs verloor hij na een ongelijke strijd zijn vriend aan deze vreselijke ziekte. Tot overmaat van ramp werden ook zijn schoonzus en een vriendin getroffen door acute lymfatische leukemie. Kanker heeft hen niet klein gekregen. Zij zetten zich in voor stichting Kinderen Kanker Vrij en schaatsen in januari maar liefst 100 km voor dit goede doel. Jasper ondersteunt hen daarbij door het organiseren van een benefietdiner in zijn schoolrestaurant VIPZ.

Reserveringen stroomden binnen
Docenten van Jasper waren meteen onder de indruk van zijn initiatief en stelden schoolrestaurant VIPZ beschikbaar voor het benefietdiner. Via social media zette Jasper een promocampagne op om gasten te werven. Ook via mond tot mond reclame stroomden de reserveringen binnen.
“Binnen een week zaten we vol!’’, vertelt Jasper enthousiast. Jasper, die de opleiding Zelfstandig werkend kok volgt, stelde zelf het menu samen. ‘’Het zijn gangbare culinaire gerechten geworden die bijna iedereen lust. Het voorgerecht was zalm/avocado/radijs/romensco en het hoofdgerecht bestond uit steak/zoete aardappel/paarse wortel/beukenzwammen/groene asperges. Tijdens het nagerecht genoten gasten van cheesecake/passievrucht/bestogne/ananas.’’

Groot succes dankzij hulp vanuit docenten en studenten
Om de avond tot een groot succes te maken kreeg Jasper veel hulp vanuit Albeda Horecacollege. ‘’Naast het beschikbaar stellen van het restaurant, hielpen docenten mij mee met de uitvoering van het plan. Ook studenten van de opleidingen Manager ondernemer horeca, Kok en Gastheer/gastvrouw droegen hun steentje bij door keihard te werken tijdens deze avond. Onderwijsleider Mark Twilt begeleid me bij het financiële gedeelte en de afwikkeling daarvan. Dankzij sponsoren als Hanos en Wijnkoperij Platenburg werden er gedurende de avond cadeaus verloot. De opbrengst daarvan komt eveneens ten gunste van KiKa,’’ zegt Jasper. Met deze geweldige actie heeft Jasper €1350,50 opgehaald.

Meer berichten