Foto:

Rotterdamse Cindy mocht als Miss Giethoorn naar Miss Asia-verkiezing

Rotterdam - Heel speciaal, voelde Cindy zich afgelopen tijd toen ze in India meedeed aan de Miss Asia-verkiezing. Ook al had de Rotterdamse al heel wat ervaring met in het middelpunt staan. Cindy was namelijk ook al Miss Giethoorn.

Door Nanda van Heteren

De 20-jarige Cindy Rkman uit Rotterdam is net terug uit India. Ze deed daar mee aan de Miss Asia-verkiezing. "Ik mocht me eventjes heel speciaal voelen. In Azië kijken ze heel erg op naar missen. Ik heb elke minuut mogen genieten op de mooiste locaties met de liefste mensen en heel veel geleerd."

In haar hart

Ondanks deze 'geweldige ervaring waar zij als klein meisje van droomde', zit Rotterdam nog steeds in haar hart. "Ik heb hier al mijn vrienden, kennissen, word met open armen ontvangen, ik voel mij hier thuis. Het is de stad waar ik van hou door de kansen die ik krijg, mooie ontwikkelingen Rotterdam meemaakt en de moderne en vooroorlogse architectuur in de stad."

Het modellenvak vindt Rkman uitdagend. "Het motiveert mij om aan mezelf te werken en mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Het is ook elke keer anders, je leert veel mensen kennen, je bezoekt evenementen, de shoots kunnen erg verschillen, maar dat maakt het juist heel leuk. Ik leer er veel van."

Miss Giethoorn

Om in India te komen, heeft de Rotterdamse een half jaar meegedaan aan de Miss Giethoorn Netherlands verkiezing. "We hebben ontzettend veel leuke dingen mogen doen, zo zijn we een weekje weggeweest in Giethoorn en mochten we onder andere een rondvaart maken, lekker eten en oefenen voor de grote finale. Zo kregen we ook een choreografie aangeleerd. Tijdens de finale ben ik uitgekozen tot Miss Giethoorn Netherlands 2018."

Vooraf was duidelijk dat de Miss Giethoorn naar een internationale verkiezing ging om Nederland te vertegenwoordigen. De Miss Asia (Global) verkiezing is een platform 'voor jonge meisjes met dromen in de sterrenhemel die geen formele gelegenheid hebben om zichzelf te lanceren in de felbegeerde carrière van de mode-, film-, reclame- en aanverwante glamour-industrie'.

Aziatische vrouwen

"Miss Asia brengt getalenteerde meiden die zowel mooi van buiten als van binnen zijn samen op een prachtige locatie. Het doel van de verkiezing is om de echte schoonheid en talenten van jonge Aziatische vrouwen naar voren te brengen en te waarderen. Daarom wordt er ook geen bikinironde gehouden."

Inmiddels kijkt de geboren Rotterdamse terug op haar mooiste ervaring tot nu toe. "Het is natuurlijk geweldig om de wereld af te reizen en over verschillende culturen te leren. Ik heb de leukste meiden ontmoet, waar ik zeker nog mee in contact zal blijven. Ik heb vooral veel over mezelf geleerd, mijn sterke en mijn zwakke punten. Tijdens zo een ervaring ontwikkel je jezelf enorm."

Meer berichten