Het verpleeghuis is er natuurlijk voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Maar De Vijf Havens biedt meer.
Het verpleeghuis is er natuurlijk voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Maar De Vijf Havens biedt meer. (Foto: )

Gerenoveerd Aafje De Vijf Havens is nieuw, compleet en duurzaam

Rotterdam - De renovatie van Aafje De Vijf Havens in Zevenkamp is zo goed als klaar. Na 1,5 jaar verbouwen staat er een huis om trots op te zijn. In de laagbouw is het verpleeghuis gerenoveerd.

Bewoners wonen in een moderne éénpersoonsstudio met slimme badkamer rondom een ruime huiskamer met open keuken en eigen buitenruimte. De badkamer is 'slim' omdat hij met één vinger de helft groter gemaakt kan worden. Hij is voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden. Daardoor is hij geschikt voor elke zorgsituatie. En door gebruik te maken van innovaties als dwaaldetectie, biedt De Vijf Havens haar bewoners met dementie optimale vrijheid en bescherming.

De Vijf Havens vormt een spil in de wijk. Het verpleeghuis is er natuurlijk voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Maar De Vijf Havens biedt meer. Een modern behandelcentrum, waar men terecht kan voor behandeling van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergotherapeut. In de hoogbouw, Verzorgd Wonen, kunnen mensen terecht die 24 uur per dag zorg in de buurt nodig hebben, en met intensieve begeleiding nog zelfstandig kunnen en willen wonen. De brasserie biedt een gezellige plek voor een dagelijkse warme maaltijd en een drankje. En in het ontmoetingsplein worden vele activiteiten georganiseerd, ook voor ouderen in de omgeving.

De Vijf Havens is duurzaam en zo goed als energieneutraal. Het dak van de laagbouw ligt vol met zonnepanelen. Er is gebruik gemaakt van isolerende materialen. En warmtepompen en climarads zorgen voor koeling en verwarming.

Aafje realiseert meer renovatie en nieuwbouw projecten, bijvoorbeeld De Nieuwe Plantage in Kralingen. Een nieuwe locatie is Te Hoogerbrugge 4, niet ver van De Vijf Havens. Samen met SOR bouwt Aafje hier een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Dit soort locaties bieden een oplossing voor partners, die niet langer samen kunnen wonen, maar wel bij elkaar in de buurt willen blijven. Het seniorencomplex Te Hoogerbrugge van SOR met een kleinschalig verpleeghuis, maakt dit mogelijk.

Meer info via 088 8 233 233.

Meer berichten