Foto:

Vera gedwongen weg uit Crooswijk en nu dolgelukkig met uitzicht op de Kaap

Rotterdam - Magische momenten maakt Vera Pot mee in haar woning op Katendrecht. Vanaf de negende verdieping ziet ze, mobieltje in de aanslag, het uitzicht per seconde veranderen. Vera woont pas sinds een half jaar op de Kaap, en is er dolgelukkig. Terwijl ze zich jarenlang met hand en tand verzette tegen haar gedwongen verhuizing uit Crooswijk...

"Ik moet eigenlijk maar eens een goede camera kopen, nu ik dit uitzicht heb", vertelt Vera die bovenstaande foto naar De Havenloods mailde. "Deze foto heb ik gewoon met mijn mobieltje gemaakt. Ik zat naar buiten te kijken en toen zag ik die regenboog. Hij liep helemaal rond. Jeetje, zo'n grote regenboog had ik nog nóóit gezien!"

"Ik woon in de oudste woontoren van de wijk, gebouwd in 1986. Het is een 55-plusflat. Ik ben pas nét 55, dus eigenlijk vond ik mezelf te jong om hier te wonen. Er is een soort soos waar je kan sjoelen en zo, maar daar schenken ze geen cappuccino..."

Het was een flinke stap, van Crooswijk naar Katendrecht. "Ik móest daar verhuizen, heb me er elf jaar tegen verzet en was op een gegeven moment de laatste die er nog woonde. Iedereen was al weg, maar ik bleef weerstand bieden. Ik laat me niet zomaar wegjagen natuurlijk. Ik had het er gewoon heel erg naar mijn zin, de huur was laag omdat ik er al sinds '96 woonde. En ik had een balkon op het zuiden."

"Uiteindelijk is het dus dit uitzicht geworden. Magisch. Ik krijg er geen genoeg van. Een vriendin zei: 'Je ziet zeker elke dag weer wat nieuws' Ik antwoordde: 'Elke dag? Meid, Het verandert elke secónde! De wolken veranderen de hele tijd. En kijk, nu vaart er weer een splashbus voorbij. "Qua geld is deze woning geen verbetering, ik betaal meer en krijg minder huursubsidie, maar qua plek ben ik er zeker wel op vooruit gegaan!"

"Ik heb 35 jaar op de noordoever gewoond en was wel een beetje huiverig. Er wordt altijd met veel minachting over Zuid gesproken. Maar nu ik er zelf woon, blijkt het hartstikke leuk! Ik ontdek het Zuiderpark, wandel lekker langs het water, langs de Rijnhaven, de Maashaven. En ik kan vanaf het gemeenschappelijke balkon hier alle evenementen in de buurt goed volgen. Tijdens de Wereldhavendagen heb ik het afsluitende vuurwerk bekeken, echt mágisch!"

Meer berichten