Foto:

Gerrit van der Scheer maakt het nóg leuker om een loonstrookje te krijgen

Rotterdam - Gerrit van der Scheer vindt het 'overdreven' om zijn activiteiten maatschappelijk ondernemen te noemen. Toch draagt hij regelmatig zijn steentje bij aan echt Rotterdamse initiatieven zoals De Wens van Rotterdam en verzint hij grappige Rotterdamse attenties voor werknemers die via zijn kantoor maandelijks hun, doorgaans maar saaie, loonstrook ontvangen.

Door Els Neijts

"Ik weet er als administrateur natuurlijk wél alles van", lacht hij, "maar de meeste werknemers kijken alleen naar het nettobedrag onderaan en snappen niks van de berekeningen daarboven. Dus bedacht ik Loonstrokie.nl, een manier om mensen op de werkvloer bij hun maandelijkse 'papiertje' met iets leuks te verrassen. Gewoon een speelse blijk van waardering waardoor die loonstrook ook iets minder saai wordt. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals een glaasje Limoncello of een ijsje op een warme dag, tot een prijsvraag waar je een nachtje slapen op de Euromast mee kunt winnen. Werknemers kunnen bij ons ook ideetjes spuien voor hun werkplek of voor een collega. Dan kijken wij hoe haalbaar dat is."

Bij ondernemen kun je best een zekere gunfactor inbouwen vindt van der Scheer. "Dat heb ik zelf ook zo ervaren. Het Rotterdamse ondernemersklimaat is doorgaans vriendelijk. Door mijn gezinssituatie moest ik vijftien jaar geleden thuis voortdurend stand-by zijn. Daarom heb ik mijn goede vaste baan bij Zilveren Kruis moeten opzeggen en ben ik thuis, in de garage, vanaf de grond voor mezelf begonnen. Ik heb het gered. Door 's avonds en in het weekend door te te werken, maar ook doordat andere ondernemers me die kans gunden. Als je als werkgever graag ziet dat je werknemers als dat nodig is een stapje harder lopen, moet je jezelf ook van je goede kant laten zien."

Aan de loonstroken die werkgevers door van der Scheer laten verzorgen 'hangt' daarom altijd een prijsvraag of attentie die naar Rotterdam voelt of ruikt. "Reageren kan op Instagram, voorlopig ook nog als je je loonstrook ergens anders vandaan krijgt. We haken nadrukkelijk aan bij Rotterdam. Natuurlijk kun je grappige Rotterdamse gadgets weggeven zoals de populare tassies, maar ik wilde liever zelf dingen bedenken. Liefst samen met andere Rotterdamse bedrijven."

Om een beeld te krijgen wat er zoal aan attenties en acties voorbij komt, kun je kijken op www.loonstrokie.nl en op www.instagram.com/loonstrokie kun je checken welke acties in de aanbieding zijn. Ook Rotterdamse werkgevers/ondernemers kunnen zich op deze adressen melden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden