Schijtziek behandelt thema's als vreemdelinghaat, het sluierdebat en Geert Wilders. (Foto: Moon Saris)
Schijtziek behandelt thema's als vreemdelinghaat, het sluierdebat en Geert Wilders. (Foto: Moon Saris) (Foto: Moon Saris)

'Multiculturele bagger om schijtziek van te worden'

Rotterdam - Op zaterdag 1 december staat comédienne Mouna Laroussi in het Maaspodium met Schijtziek, een programma over multiculturele bagger om schijtziek van te worden. De voorstelling vat thema's en taboes, als vreemdelinghaat, het sluierdebat en Geert Wilders, bij de horens. Zelf heeft choreografe Mouna jarenlang last gehad van een darmaandoening, waardoor ze letterlijk schijtziek is geweest.

Mouna wordt ook schijtziek van angst, argwaan en vreemdelingenhaat. Mensen lijken hun wereld steeds kleiner te maken; gevangen in hun eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Mouna heeft dit zelf bijna drie jaar noodgedwongen moeten doen en ze kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.

'Poepen en plassen doen we allemaal, maar erover praten doen we niet'. Met haar toilet als uitvalbasis bespreekt Mouna thema's als het sluierdebat, kutmarokkanen, opvoeding en natuurlijk Geert Wilders.

Vanuit haar eigen biculturele achtergrond kijkt ze over bestaande grenzen heen. Ze inspireert haar publiek door actuele, maatschappelijke onderwerpen aan de kaak te stellen en culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Zaterdag 1 december, 20.15 uur. Maaspodium, St. Jobsweg 3. Info: maastd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden