Foto:

Innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand bij L2Fiber Rotterdam

Rotterdam - Het nieuwe glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam is geen 'landweggetje' zoals nu. Nee, je kunt het beter vergelijken met een verkeersader van zes rijstroken heen en zes rijstroken terug. Alles gaat supersnel. Maar ook open en eerlijk, want toegankelijk voor alle serviceproviders.

Met het nieuwe glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam gaan 295.000 huishoudens ervaren hoe het is om echt snel te internetten. Up- en downloaden kan met meer dan 1000 Mbit/s. L2Fiber Rotterdam neemt de aanleg van het netwerk en de aansluitingen in de meterkasten geheel voor haar rekening. Bewoners hoeven alleen maar hun deur te openen voor de aannemer die de gratis aansluiting komt maken. Deze blijft overigens inactief totdat bewoners de overstap maken naar één van de deelnemende serviceproviders. En het goede nieuws is: je bepaalt zelf wanneer je de aansluiting gaat gebruiken. Maar juist door de hogere snelheden zijn die abonnementen in verhouding veel voordeliger dan nu. Wel is het belangrijk dat de huisaansluiting nu al wordt aangelegd.

Omdat glasvezel garant staat voor stabiliteit, wordt thuiswerken een serieuze optie voor heel veel mensen. En het operationeel houden van het netwerk? Is dat dan niet extreem belastend voor het milieu? Integendeel. Het transporteren van diensten via het glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam kost sowieso tachtig procent minder energie dan met het kopernetwerk dat nu nog bijna overal ligt. Wat betreft de resterende twintig procent: hiervoor gebruikt L2Fiber Rotterdam schone energie. En de energie die niet gebruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Kortom, nul op de meter. Het is niet voor niets dat de gemeente dit project waar mogelijk ondersteunt. L2Fiber Rotterdam realiseert een CO2-neutrale oplossing waarmee de stad klaar is voor de toekomst.

Meer weten over glasvezel in Rotterdam? Het L2Fiber Rotterdam-team staat zaterdag 1 december tussen 10.00 en 13.00 uur voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je vindt het L2Fiber Rotterdam-team op de Oudedijk ter hoogte van tramhalte Mecklenburglaan.

l2fiberrotterdam.nl.

Meer berichten