Innovatieve, sociaal verbindende en duurzame initiatieven beloont de RET met de Aardig Onderweg Award. (Foto: Menno Ridderhof)
Innovatieve, sociaal verbindende en duurzame initiatieven beloont de RET met de Aardig Onderweg Award. (Foto: Menno Ridderhof) (Foto: )

'In 2030 rijden er in Rotterdam alleen nog maar elektrische bussen'

Rotterdam - Voor het Rotterdamse vervoersbedrijf RET is duurzaamheid een van de belangrijke speerpunten in het beleid. We vroegen Virgil Grot, senior adviseur duurzaamheid RET, naar de pijlers en de toekomstplannen.

Wat zijn jullie speerpunten qua duurzaamheid?
"Bij duurzaamheid denken de meeste mensen aan het milieu maar het is meer. De RET staat voor duurzaam vervoeren, duurzaam bouwen, duurzaam werken en duurzaam verbinden."

Wat gaan jullie de komende 10, 15 jaar doen?
"We richten ons op nóg schoner vervoer. In 2030 rijden er alleen nog maar elektrische bussen. Eind 2019 rijden de eerste 55 volledig elektrische bussen op straat. Ook gaan we zorgen dat het reizigersafval zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Verder heeft de RET werkplaatsen en stations die we duurzamer maken. Dat doen we met zonnepanelen, maar ook door meer gebruik te maken van hergebruikte materialen in de gebouwen. Daarnaast zorgen we dat we zo min mogelijk materialen verspillen bij werkzaamheden buiten en op kantoor. Begin november hebben wij ook de Aardig Onderweg Award uitgereikt, waarmee we innovatieve technologische, sociaal verbindende en duurzame initiatieven in de samenleving ondersteunen. Dat blijven we doen."

Waarom is een duurzame regio belangrijk voor de RET?
"We willen dat de Rotterdamse regio ook als het economisch beter gaat en het steeds drukker wordt een prettige plaats blijft om te wonen, werken, reizen en ontspannen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij daar als OV-bedrijf een belangrijke rol in spelen."

Meer berichten