Zes leuke motorroutes in Rotterdam en omgeving

Rotterdam - In en rond Rotterdam kun je prima uit de voeten als motorliefhebber. In de moderne stad en de omgeving van Rotterdam zijn namelijk veel leuke motorroutes uitgestippeld. In dit artikel zet de website www.helmonline.nl de zes leukste routes voor je op een rijtje.

1: Een rondje rondom Rotterdam
Deze motorroute start en eindigt in Zoetermeer. Volg je deze route, dan rijd je niet continu door het drukke stadscentrum. Je rijdt voornamelijk om de stad heen en dit maakt de route juist erg leuk. De totale afstand van deze route is iets minder dan 175 kilometer.

2: Langs de Rotte
Wil je een korte motorroute volgen in en rond Rotterdam? Dan is Langs de Rotte zeker iets voor jou. Deze motorroute is namelijk slechts 65 kilometer lang. Volg je deze route, dan krijg je veel van de stad Rotterdam en de omgeving van deze moderne stad te zien.
Hou er wel rekening mee dat je beperkingen op de route tegen kunt komen. Er zijn bijvoorbeeld wegen met paaltjes op de weg. Over het algemeen kun je hier met een motorfiets wel gemakkelijk langs, tenzij je motor extreem breed is.

3: Rotterdam – Buren
Een andere aanrader is de route van Rotterdam naar Buren. Deze route is 96 kilometer lang en biedt ongeveer 2,5 uur motorplezier. Onderweg kom je niet alleen langs diverse mooie stukken van het bruisende Rotterdam, maar ook door een wat kalmere omgeving. Goed om te weten: je moet een overtocht maken op een veerboot om deze route te kunnen volgen. Hier moet je met contant geld betalen. De route van Rotterdam naar Buren sluit perfect aan op de route Langs de Rotte. Je kunt deze routes dan ook goed met elkaar combineren. Zorg daarnaast altijd dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg voor een goede helm en motorkleding. Je kunt een goedkope helm en motorkleding eenvoudig online kopen. Als je vandaag besteld, dan heb je het morgen al in huis!

4: Schoonhoven – Reewijkse Plassen
De route van Schoonhoven naar de Reewijkse Plassen start in Barendrecht en brengt je naar Rotterdam. Volg je deze route, dan kom je onder andere langs Groot Ammers en Schoonhoven. Ook ga je met een pontje over de Reewijkse Plassen en dit is erg leuk om te doen. Je eindigt niet middenin het centrum van Rotterdam, maar net daarbuiten. Wil je toch het centrum in? Dan hoef je alleen even door te rijden.
De totale afstand van deze route is 99 kilometer. Je bent ongeveer 3 uur onderweg om de route te volgen.

5: Rondje Renesse
Rondje Renesse is ongeveer 180 kilometer lang. Deze motorroute is erg veelzijdig. Volg je de route, dan rijd je onder andere langs duinen, over bruggen en door het centrum van Rotterdam. Zeker in de zomer is de route heerlijk om te rijden, want langs het strand staat een fijne wind. Eenmaal in Renesse aangekomen, kun je lekker neerstrijken op het terras om iets te drinken of een hapje te eten.

6: Dammen en dijken
Tot slot is ook de route 'Dammen en dijken' een absolute aanrader. Deze motorroute is 250 kilometer lang en voert je langs de Noordzee, over bruggetjes en door de vrije natuur in de directe omgeving van Rotterdam. Omdat de route in de stad eindigt, kun je jouw tocht goed afsluiten met een lekker drankje of een hapje eten.

Meer motorroutes verkennen? Kijk dan eens bij de ANWB routeplanner!

Meer berichten