Studenten op het Stadhuisplein
Studenten op het Stadhuisplein (Foto: Francet van Mackelenberg)

Studenten Albeda in actie tijdens de Week tegen Kindermishandeling

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseerden vorige week voor de tiende keer een STRONG estafettemars en debat en voor de zesde keer de landelijke mbo STRONG kinderrechtenconferentie op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De studenten lieten daarmee zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan. Samen willen zij nadenken over oplossingen om kindermishandeling te stoppen en te voorkomen

STRONG
Het project STRONG (Supporting The Rights Of New Generations) maakt onderdeel uit van de landelijke Week tegen Kindermishandeling van 19 t/m 25 november 2018. De week is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te voorkomen of te stoppen. De activiteiten werden georganiseerd in samenwerking met initiatiefnemer STERK (Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind), debatcentrum Arminius en de Erasmus Universiteit (de Erasmus Sustainability Hub en het Wetenschapsknooppunt EUR).
 

Estafettemars en debat
Op 21 november gaf wethouder Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal van de gemeente Rotterdam het startsein voor de mars vanaf het Stadhuisplein in Rotterdam. Zo’n 600 Albeda-studenten liepen in twee groepen samen met docenten en belangstellenden richting debatcentrum Arminius. De studenten gingen in debat met professionals, politici en ervaringsdeskundigen over kindermishandeling en verwaarlozing en over wat studenten als toekomstige professionals hierin kunnen betekenen.

Kinderrechtenconferentie
De STRONG mbo-kinderrechtenconferentie op 22 november werd georganiseerd voor ruim 900 laatstejaars mbo-studenten (19-25 jaar) uit heel Nederland. Tijdens de conferentie spraken verschillende wetenschappers en deskundigen en werden er diverse workshops gegeven door professionals en (ervarings-)deskundigen.

Meer berichten