De kant op basis van werk van Paulus de Groot.
De kant op basis van werk van Paulus de Groot.

Prachtige muurschilderingen op pilaren onder de A20

Rotterdam - De stad heeft er weer prachtige nieuwe street art bij. Op industrieterrein Spaanse Polder zijn op acht pilaren onder de A20 muurschilderingen gemaakt gebaseerd op kunst van Atelier Herenplaats Rotterdam, de Rotterdamse galerie voor kunstenaars met een beperking.
 
Onder de projectnaam Outsider/Street art wordt door sociale kunstproducent Maison Savant de verbinding gelegd tussen twee kunstvormen. Outsider Art is kunst gemaakt door kunstenaars die geen kunstopleiding hebben gevolgd, en meestal met een beperking. Street art kennen de meeste mensen wel, kunst op (buiten)muren. De koppeling tussen deze twee kunstvormen is uniek in de wereld. Eerdere muurschilderingen zijn aangebracht aan de Lijnbaan, Witte de Withstraat en in het Oude Westen.

En nu dus ook in de Spaanse Polder. Op 8 pilaren onder de snelweg A20 (van Rotterdam naar Schiedam), pal naast de Verstegen-fabriek, zijn de twee muurschilderingen aangebracht. De ene kant is op basis van werk van Paulus de Groot en de andere kant op basis van werk van Coen Ringeling, beiden kunstenaars bij Atelier Herenplaats in Rotterdam. Het contrast tussen het ruige, kleurrijke werk van De Groot en het verfijnde, illustratieve werk van Ringeling zorgt voor een welkome, kleurrijke afwisseling in de betonnen pilarenrij. De originele werken zijn op de muur gezet door de Rotterdamse street artists Tymon de Laat (het werk van De Groot) en Painture Collective (het werk van Ringeling).  

Meer berichten