Sander de Kramer presenteert talkshow in de hal van RTV Rijnmond

Rotterdam - Trossen met lichtbakken. Camera's rondom een  presentatietafel en een receptie omgevormd tot bar. De toegangshal van RTV Rijnmond aan de Lloydstraat is vanaf 30 november vier weken lang, iedere vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur de setting voor het nieuwe tv-programma Live@Rijnmond. Onderdelen zijn het nieuws, de nieuwe actualiteiten-talkshow Rijnmond is Gers, in samenwerking met het gelijknamige blad, en FC Rijnmond, het bestaande voetbalprogramma, gepresenteerd door Etienne Verhoeff. 

"Het wordt een positief mooi programma, waarin mensen niet worden afgezeken. Het klinkt misschien wat zweverig, maar RTV Rijnmond is niet van de makers, maar van iedereen. We krijgen als publieke omroep, geld van de samenleving en willen daar iets voor terugdoen, door te signaleren, te luisteren, en probleem-oplossend te zijn. Daarnaast moeten we zichtbaar zijn. Dus zitten we niet in een afgesloten studio, maar in deze open glazen hal", zegt hoofdredacteur Ib Haarsma. 

Presentator Sander de Kramer vult aan: "Uiteraard streven we ook naar goede interviews, waarmee we het nieuws halen. We kijken op alle terreinen terug en blikken vooruit. Na afloop luiden we met het publiek het weekend in, met een hapje en een drankje. Dit is voor mij nieuw. Spannend, maar ook ontzettend leuk!"

Na de vier afleveringen wordt het programma geëvalueerd. Haarsma: "Criteria zijn dan: voldoet het aan onze verwachtingen en kan onze organisatie dit aan". Als het oordeel positief is, weet Haarsma nog niet wanneer de show structureel op de buis is.

Zij die een uitzending willen bijwonen, kunnen mailen naar publiek@rijnmond.nl


 

Meer berichten