Wie is de beste politicus van Rotterdam?

Rotterdam - Vincent Karremans (VVD), Ellen Verkoelen (50PLUS) en Stephan van Baarle (Denk) genomineerd voor de titel Beste Politicus van Rotterdam. Tijdens Dit was 2018 op vrijdag 7 december in Arminius wordt rond 21.45 uur (in de Bovenzaal) bekend wie de winnaar is.


De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?
Een jury, bestaande uit Mirjam de Winter (o.a. NRC), Ties Joosten (FTM), Ewoud Kieviet (RTV Rijnmond), Antti Liukku & Monica Beek (AD/Rotterdams Dagblad) en Rachid Benhammou (o.a. OPEN Rotterdam en De Havenloods), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.
Eerdere winnaars waren Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009). De verkiezing wordt georganiseerd door LOKAAL en het Periklesinstituut in samenwerking met Arminius.

Meer berichten