Geniet de hele dag lang van verschillende buikdansers en buikdansvariaties op het open podium. (Foto: Jean van Lingen)
Geniet de hele dag lang van verschillende buikdansers en buikdansvariaties op het open podium. (Foto: Jean van Lingen)

De wonderlijke wereld van buikdans op het Shimmy Shake Festival

Rotterdam - In Fusion en Tribal buikdans wordt de oude buikdanstraditie gecombineerd met andere dansstijlen. Dit komt samen tijdens het Shimmy Shake Festival (9 tot 11 november) in het Maaspodium Rotterdam. Enkele workshops, performances en de bazaar zijn vrij toegankelijk. Uitgebreidere workshops zijn 12,50 euro en shows vanaf 15 euro.

Het festival vindt dit jaar voor alweer de vijfde keer plaats en is ondertussen uitgegroeid tot een kleurrijk festival. Dit is hét festival waar Fusion en Tribal buikdansers uit de hele wereld op af komen om het dansgenre te vieren. Er staan maar liefst vijf headliners uit de buikdanswereld top geprogrammeerd. Onder meer Olga Meos uit Kazachstan en Natasha Korotkina uit Oekraïne. Alexis Southall, Tjarda van Straten, Eliana Hofmann maken de vijf headliners compleet. Zij zijn te zien tijdens het Shimmy Shake Gala Show op zaterdagavond en verzorgen het hele verschillende workshops.

Er is een breed aanbod aan toegankelijke activiteiten, want zo kan iedereen, jong of oud, ervaren danser of juist niet, kennis maken met de wonderlijke wereld van Fusion en Tribal buikdans. Op zaterdag 10 en zondag 11 november kun je struinen langs verschillende kramen met sieraden, kleding en accessoires in buikdansstijl. Geniet de hele dag van verschillende buikdansers en buikdansvariaties op het open podium, onder het genot van een drankje of hapje in de lounge. Heb je de smaak te pakken en heb je zin om zelf te dansen? Dan kun je diverse workshops volgen. Shimmy Shake is toegankelijk voor iedereen, een feest om te bezoeken.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.shimmyshake.org.

 

 

 

Meer berichten