Foto: 1 jaar Macula Cafe Rotterdam

Macula Café Rotterdam viert tienjarig bestaan

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!


Het Macula Café Rotterdam vierde 31 oktober haar 10-jarig bestaan. Het is natuurlijk geen gewoon café, maar een gezellige, informatieve ontmoetingsplaats voor mensen met Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie. Speciaal voor dit jubileum heeft de plaatselijke bakker heerlijke gebakjes getrakteerd. Alle bezoekers gingen naar huis met een goodybag vol met informatie van alle sprekers van de afgelopen 10 jaar.

Mensen die de diagnose Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) krijgen zijn over het algemeen 55 jaar of ouder. Het centrale gezichtsveld wordt steeds slechter, het beeld vervormt, er ontstaat een donkere vlek in het gezichtsveld of het beeld wordt waziger. Uiteindelijk zal men alleen nog met de buitenkant van het oog kunnen zien. Over het algemeen wordt men niet blind.

Dit levert natuurlijk veel onzekerheid op. Hoe prettig is het dan om van anderen te horen hoe het is om met MD om te gaan? Op deze bijeenkomst is het fijn om samen te komen, ervaringen te delen, maar vooral ook om te horen dat er met een beetje hulp en/of aanpassingen heel goed te leven is met je oogaandoening.

Voor de regio Rotterdam organiseert Tiny Langenzaal het Macula Café in de Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150, Ommoord.

Voor meer informatie over MD en over de volgende bijeenkomsten kunt u een kijkje nemen op de website van de Macula Vereniging: www.htmaculavereniging.nl

Meer berichten