Foto: (Branko Collin's Derby Photos)

Rotterdamse Killer Bees thuis tegen Thunderdoms

Rotterdam - Zaterdag 17 november spelen de Rotterdamse 'Killer Bees' een spannende thuiswedstrijd tegen de Utrechtse 'Thunderdoms'. De wedstrijd wordt gespeeld in de Margriethal in Schiedam.


Roller derby is een full-contact sport op rolschaatsen, voornamelijk gespeeld door vrouwen. Tijdens een wedstrijd van 60 minuten spelen twee teams met ieder vijf spelers (1 jammer en 4 blockers) steeds jams van 2 minuten. Hierbij probeert de jammer de blockers van de tegenpartij in te halen om punten te scoren. De blockers helpen hun eigen jammer om langs de blockers van de tegenpartij te komen, terwijl zij de jammer van de tegenpartij ook proberen tegen te houden.
De teams zijn aan elkaar gewaagd dus het belooft een harde wedstrijd te worden die je niet wilt missen! Het startsignaal luidt om 14.45 uur. Toegang: volwassene 6 euro, kinderen (4 - 12 jaar) 4 euro.

Meedoen?
Wil je zelf kennismaken met Roller Derby? Iedereen kan een keertje een skateles volgen. Ervaring of eigen rolschaatsen zijn niet nodig. Meld je aan via rrd.opentraining@gmail.com

Meer berichten