Howard Komproe gaat het broodje aap-verhaal ontleden

Rotterdam -  Zondag 2 december kun je om 15.00 uur met je kinderen naar Serious Comedy in het Maaspodium. Cabaretier Howard Komproe gaat samen met wetenschappers en publiek het nut en de effecten van het broodje-aap-verhaal dat ouders hun kinderen vertellen te lijf. Want zeg nou eerlijk, welke ouder vertelt (in deze periode) altijd de volledige waarheid aan zijn kinderen? Terwijl de ouders en andere volwassenen hun hoofd wetenschappelijk én humorvol breken over zoete leugens, kunnen de kinderen aan de slag met creatieve activiteiten, zoals het grote Liegenie-spel. 


Kinderen nét iets anders dan de waarheid vertellen: we hebben het als volwassenen allemaal weleens gedaan. Door het jaar heen, en zo tegen december wellicht net iets meer. En daar komen soms de meest hilarische verhalen uit voort. Van kleine, persoonlijke anekdotes tot aan legenden, mythen, sprookjes en overige volksverhalen. Ouders weten hun kinderen ook vaak te misleiden met broodje-aap-verhalen. Denk aan: 'Als je je spinazie opeet, word je later groot en sterk'. Dit soort 'leugens' komt trouwens binnen alle culturen, religies en volkeren voor. Maar hoe werkt dat, kinderen iets anders voorschotelen dan de waarheid? Waarom doen we dat en wat zijn de effecten?

Tijdens Serious Comedy neemt orthopedagoog en ontwikkelingspsycholoog Corry Wolters je mee in de wondere wereld van leugens en hoe om te gaan met de waarheid binnen de opvoeding van onze kinderen. Cabaretier Howard Komproe gooit daar een schepje bovenop en neemt, op onvervalste humoristische wijze, liegende volwassenen op de hak. Presentator Joris Lutz praat de middag waarheidsgetrouw aan elkaar en betrekt het publiek op interactieve manier bij het onderwerp.  
Serious Comedy van Wat We Doen staat voor een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. Serious Comedy is een concept waarin stand-up comedy wordt gecombineerd met onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Cabaretiers en wetenschappers gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf. 

Opvang voor de kinderen (4-12 jaar)

Terwijl ouders en andere volwassenen hun hoofd wetenschappelijk én humorvol breken over het onderwerp, gaan de kinderen in de foyer aan de slag met creatieve activiteiten, zoals het grote Liegenie-spel. Het belooft een enerverende middag, vol wetenschappelijk onderbouwde humor te worden. Echt waar, geen woord gelogen! Serious Comedy door Wat We Doen. Zondag 2 december, 15.00 uur. 
Prijs: vanaf 10 euro, opvang 2 euro.
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, Rotterdam  
Info & tickets: maastd.nl/comedy 

Meer berichten