De echte pronkstukken zijn toch wel de vier gigantische geïllustreerde pin-upgirls op houten panelen.
De echte pronkstukken zijn toch wel de vier gigantische geïllustreerde pin-upgirls op houten panelen.

Uitverkoop Maritiem Museum: Wandklokken, vuurtorens en pin-ups

Rotterdam - Het Maritiem Museum Rotterdam, dat in de oudste en grootste museumhaven van Nederland ligt, wil graag van haar decorstukken af en houdt uitverkoop. Zondag 18 november is het zover en kunnen geïnteresseerden hun slag slaan.


(Door Jet Jongepier)

De bijzondere tentoonstellingen die het Maritiem Museum laat zien, worden na een aantal maanden of jaren gesloten, om plaats te maken voor nieuwe tentoonstellingen. De collectiestukken zijn eigendom van de gemeente Rotterdam en gaan, als de tijd is aangebroken, terug naar het depot. Daar worden ze bewaard en met de grootste zorg gerenoveerd. Maar, de decorstukken en rekwisieten gaan naar de opslagruimte en worden meestal niet meer gebruikt. Op een gegeven moment breekt de tijd aan dat de opslagruimte vol zit met een heleboel leuke spullen en er niet veel meer bij past. En dat is nu. Een perfect moment voor een uitverkoop dus!

Tijdens de uitverkoop kun je decorstukken en rekwisieten kopen van voormalige tentoonstellingen. Ook worden er maritieme boeken en tijdschriften verkocht. De echte pronkstukken zijn toch wel de vier gigantische geïllustreerde pin-upgirls op houten panelen. Deze stukken komen uit de expositie 'Seks & the Sea', een tentoonstelling die het museum maakte met kunstenaars Peter Greenaway en Saskia Bodde waarin zeelieden hun intieme verhalen vertelden.

Daarnaast zijn er unieke wandklokken van Karlsson en modellen van vuurtorens te koop. De opbrengsten van de uitverkoop gaan naar de restauratiekosten van de eeuwenoude collectie van het Maritieme Museum.

Het is niet mogelijk om vooraf spullen te reserveren. Voor de uitverkoop geldt namelijk: 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Uitslapers hoeven niet te treuren, want als je later komt heb je meer kans op een koopje. De prijzen van de rekwisieten dalen namelijk ieder uur. Maar als je tijdens de uitverkoop van het Maritiem Museum écht bijzondere decorstukken op de kop wil tikken dan is het natuurlijk wél zaak om op tijd te komen.

Praktische info

Zondag 18 november gaan vanaf 11.00 uur de deuren open en kunnen de koopjesjagers hun slag slaan om bijvoorbeeld één van de pin-upgirls (zie foto) te bemachtigen. Voor vrienden van het Maritiem Museum start de voorverkoop al een uurtje eerder, namelijk om 10.00 uur. Voor meer informatie kun je de website van het museum bezoeken: www.maritiemmuseum.nl.

Meer berichten