Rotterdamse katten deze maand gratis gechipt

Rotterdam - Rotterdamse katten kunnen in de maand november gratis gechipt en geregistreerd worden. Mocht uw kat vermist raken, dan is de kans groter om 'm terug te vinden!


De Dierenbescherming en gemeente Rotterdam bieden deze gratis chip-actie voor alle Rotterdamse katteneigenaren aan. Dierenartsen in Rotterdam werken belangeloos mee aan de chip-actie. Dat het nodig is blijkt wel uit de cijfers. Vorig jaar zijn ruim 60.000 katten op straat gevonden. Minimax  (de dierenartsen van Dierenbescherming voor minima) en andere dierenartsen in Rotterdam chippen uw kat in november geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, kun je zien op de gemeentelijke website.

Over de chip

Een chip is iets groter dan een rijstkorrel en wordt ter hoogte van de schouderbladen onder de huid ingebracht. Uw kat ervaart een klein prikje, maar na plaatsing voelt uw dier hier niks meer van. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan uw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen.  

Meer berichten