Poké Bowl
Poké Bowl (Foto: x)

Extra aandacht voor vega, kip en vis bij Cornelis Bar & Kitchen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Cornelis Bar & Kitchen, bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner.

Gezonde en lichtere gerechten
Bij Cornelis Bar & Kitchen staan, naast de bekende vleesgerechten, nu ook gezonde gerechten als Cornelis Gezond op het menu: heerlijk wit of bruin speltbrood met spinaziesalade, belegen kaas van Booije, prosciutto, zoetzure rode ui, tomaat, komkommer en ei. Liever geen vlees? Kies dan voor de Toast Avocado met gepocheerd ei, babyspinazie en een heerlijke hollandaisesaus. Of geniet van de Gegrilde Griekse Sandwich met jonge geitenkaas, gepofte puntpaprika, gegrilde aubergine en tomaat.

Ook voor populaire gerechten als de Poké Bowl kun je vanaf nu bij Cornelis terecht. Een rijk gevulde bowl met sashimi tonijn, avocado, Chinese kool, edamame, sushirijst en verse zeewier. Kipliefhebbers kunnen genieten van een ‘American classic’ van gegrilde kippendijen met koolsalade, kimchi-mayonaise en Franse frietjes.

Nieuwe Barspijzen
Ook de bargerechten zijn uitgebreid. Denk aan pittige worstjes uit de smoker, yakitori van kippendijen en loempia’s met eend en hoisinsaus. Hou je van vis? Kies dan uit sashimi van verse tonijn, bouchot mosselen met kruidenboter of een klassieke Hollandse garnalencocktail.

Feestelijk genieten in december
Chef Karim Aggoun haalt gedurende de maand december weer alles uit de kast en serveert naast zijn à-la-carte-menu, een feestelijk drie of vier gangen diner geïnspireerd op de feestdagen. Op eerste Kerstdag zijn zij gesloten, maar op tweede Kerstdag is er een speciaal menu samengesteld, dat nu wordt fijn geslepen in de keuken van het restaurant. Wist je dat je bij Cornelis ook het gehele jaar door borrels kunt organiseren? Het is de perfecte setting om alvast te proosten op de kerstdagen of het nieuwe jaar.

Over Cornelis Bar & Kitchen
Cornelis Bar & Kitchen staat voor geen poespas en goede ingrediënten in de Kitchen, mooie drankjes met shared dining bij de Bar, een heerlijk terras en stijlvol borrelen op de events. Bij Cornelis houden we van het Bourgondische bestaan. Een goed stuk vlees van de houtskoolgrill. Een glas speciaal bier ernaast. Op het terras genieten met vrienden, familie of collega’s. De kleine dingen in het leven. Maar die kleine dingen doen we wel zo goed mogelijk. We vinden het namelijk belangrijk dat alles voor jou klopt als je bij ons langskomt. Van de vriendelijke begroeting van de barman tot aan de hoge kwaliteit van de producten waar onze chef mee werkt. De maandelijkse Cornelis-borrel is inmiddels een begrip in Rotterdam. En daar zijn we trots op. Maar we organiseren nog veel meer: van brunch tot dansavond.

Overige informatie over Cornelis Bar & Kitchen
Adres:                         Stadhuisplein 3, Rotterdam
Telefoon:                 010 - 792 0032
Openingstijden:         Zondag t/m donderdag van 12:00 - 00:00 uur Vrijdag & zaterdag van 12:00 - 02:00 uur
Website:                 www.cornelisrotterdam.nl
Facebook:                 facebook.com/cornelisrotterdam
Instagram:                 www.instagram.com/cornelisrotterdam

Meer berichten