Nadat Ocean van de eerste schrik was bekomen, overzag hij tevreden zijn eigen skate-yard, mét professionele tag. Natuurlijk vanaf het hoogste punt.
Nadat Ocean van de eerste schrik was bekomen, overzag hij tevreden zijn eigen skate-yard, mét professionele tag. Natuurlijk vanaf het hoogste punt. (Foto: )

Wens van Rotterdam: Skate-yard voor piepjong supertalent!

Rotterdam - De maandelijkse Wens van Rotterdam draait dit keer om een piepjong skate-talent genaamd Ocean!


(Door Els Neijts)

Ocean is pas twee jaar en drie maanden, maar toch brengt hij al uren per dag door op het Skatepark. En niet om te kijken. Hij skate zelf! "Hij kon eerder steppen dan lopen", verzekert zijn moeder Jennifer lachend. Ze gaf haar zoontje op voor de Wens van Rotterdam en vorige week was het zover: Ocean kreeg zijn eigen skate-yard. Op maat! 
Ocean bleek al heel jong motorisch wonderlijk vaardig. Vóór hij anderhalf was kon hij behalve steppen ook al rolschaatsen. "Hij is blijkbaar een geboren atleet", constateert Jennifer laconiek. "Inmiddels kan hij ook skateboarden op hellingen, rijdt hij op een bestuurbare driewieler en kan hij met een stunt-step omgaan. Hij is echt al gespierd. Ik ben zelf ook sportief en fanatiek, maar geen skateboarder. Ik kom er inmiddels wel op vooruit en probeer als ik val geen pijn te laten merken, maar eigenlijk word ik hierin door Ocean opgevoed. En wat me gerust stelt is dat hij uit zichzelf voorzichtig is. Ik vertrouw hem en bemoei me er niet teveel mee. Hij is vast een oude ziel, maar ook gewoon een jongetje."

Jennifer gunt haar zoontje de ruimte om te doen wat hij graag doet en waar hij goed in is. "Helaas wil een judo- of turnvereniging hem nog niet hebben. Daarom ga ik vijf dagen per week met hem naar het Skatepark. Met een aanhangertje achter mijn fiets waar alles in zit: skateboards, knie- en armbeschermers, helm, stunt-step, rolschaatsen en míjn Happinez en een thermosfles koffie. Meestal blijven we een uurtje of drie. Dan moet ik hem huilend wegdragen, want omdat hij nog maar twee is, heeft hij zijn middagslaapje nog echt nodig."

Toen Ocean zijn eigen skate-yard te zien kreeg, moest hij eerst even huilen. Al die vreemde mensen... Maar toen iedereen een beetje uit de buurt bleef, kon Jennifer hem met een paar kleine omkooptrucjes wel zover krijgen dat hij zijn eigen skate-yard ging uitproberen. Echt halsbrekende toeren kwamen er nog niet van, maar zittend van de kleinste helling glijden lukte al snel. Daarna klom hij op de hoogste ramp en kon er een tevreden lach af. Jennifer:" Deze skate ramps zijn eigenlijk voor kids van een jaar of acht, maar zo blijft er uitdaging en als hij ouder is kan hij er nog steeds kleine trics op uitproberen."

Een skate-yard is niet compleet zonder tags. Ocean kreeg er een op de schutting van kunstenaar Marcel Labrie. Jennifer: "Die wilde zijn urban visie aan Ocean meegeven. Die omvat óók dat passie alleen niet genoeg is. Als hij er 'straks' écht iets mee wil zal hij passie, wilskracht en discipline moeten combineren. Ik geef hem de ruimte, maar híj zal het moeten doen."

Meer berichten