Haven Charity Gala wordt jaarlijks evenement voor Support Casper

Rotterdam - De eerste editie van het Haven Charity Gala Rotterdam in mei van dit jaar was een groot succes: Rotterdamse havenondernemers brachten samen maar liefst 1,3 miljoen euro (netto) op voor het goede doel: Support Casper. Op basis van de positieve reacties is nu besloten er een jaarlijks evenement van te maken. Ook de komende drie jaar kunnen prof. dr. Casper van Eijck en zijn onderzoeksteam op steun rekenen van de Stichting Haven Charity Gala Rotterdam voor het onderzoek naar behandelmethoden van alvleesklierkanker. 


Het door Kees van den Boer (Rotterdamse Havenman van het Jaar 1997) geïnitieerde gala op 26 mei was een doorslaand succes. Stichting Haven Charity Gala Rotterdam noemt de overweldigende steun die de Support Casper-campagne tijdens het gala mocht ontvangen hartverwarmend en een stimulans om door te zetten. 
Met de in de Rotterdamse haven bekende handen uit de mouwen-mentaliteit gaat de stichting verder voor het uiteindelijke doel: Casper van Eijck de mogelijkheid bieden om een goede behandeling te ontwikkelen voor patiënten die lijden aan alvleesklierkanker. 
Nu het gala een permanente status krijgt, is het tijd om een stichtingsbestuur aan te stellen. Voormalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten is bereid gevonden de rol van voorzitter op zich te nemen. Hein van der Loo, met ruim twintig jaar ervaring bij Rabobank en ABN AMRO,  is benoemd als penningmeester. De andere bestuursleden zijn André Kramer, CEO van de Kramer Group en Rotterdamse Havenman van 2007, Remco Schoonderwoerd, partner bij Mazars Nederland, en Alex Klein, CEO van de ZPRESS Media Group, die ook bij de organisatie van het eerste gala een belangrijke rol speelde. Alle bestuurders zijn vanaf het eerste moment zeer betrokken bij Support Casper.
 

Meer berichten