Online supermarkt Picnic ook op Zuid

Rotterdam – Online supermarkt Picnic breidt zijn bezorggebied in en onder Rotterdam flink uit. Vanaf eind november kunnen nog eens 76.000 huishoudens in het zuiden van de Maasstad hun boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis laten bezorgen. De duurzame, elektrische wagentjes rijden sinds begin dit jaar al rond in alle wijken ten noorden van de Maas.


In de stadsdelen Feijenoord en Charlois kunnen de wijken Oud-Charlois, Carnisse, Zuidplein, Tarwewijk, Pendrecht, Bloemhof, Hillesluis, Lombardijen en Vreewijk gebruik gaan maken van Picnic. In stadsdeel Hoogvliet worden de wijken Oudeland, Westpunt en Zalmplaat aangesloten. Hetzelfde geldt voor de dorpen Poortugaal en Rhoon.

"We hebben veel klanten bóven de Maas en krijgen daarom al sinds de start vragen van huishoudens ónder de Maas wanneer we daar eindelijk van start gaan", aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. "We zijn dan ook blij dat het eind november zover is."

De uitbreiding van het bezorggebied in Rotterdam is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat naast diverse steden in Zuid-Holland onder meer bezorgt in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Limburg, en dat dit jaar ook van start ging in Breda, Tilburg, Eindhoven en Helmond. Drie weken geleden werd de uitbreiding naar Dordrecht bekendgemaakt. In totaal heeft Picnic nu bijna 200.000 klanten in bijna 70 Nederlandse plaatsen.

Inwoners van de nieuwe wijken kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. "Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn", aldus Muller.

Duurzame bezorging
Picnic gaat ten zuiden van de Maas eind november met 8 elektrische bezorgwagentjes en 20 bezorgers van start. Halverwege 2019 moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 30 bezorgwagentjes en 60 bezorgers. De nieuwe klanten worden beleverd vanuit een hub aan de Willem Barentszstraat in Rotterdam-Albrandswaard, waar ook het distributiecentrum gevestigd is.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto's, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.
 
 
 

Meer berichten