Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke

'Waarom heeft Monsieur Jacques de Coolsingel verlaten en waar is hij heen?'

Rotterdam - Het bekende Rotterdamse beeld van Monsieur Jacques is alweer een tijdje verdwenen van zijn vaste plek op de Coolsingel. Onze vrienden van indebuurt Rotterdam zochten voor een nieuwe editie van Rotterdamse Mysteries uit waarom én waar hij is gebleven.

 Monsieur Jacques staat sinds de jaren vijftig op de Coolsingel voldaan voor zich uit te kijken met de borst vooruit, de neus omhoog en met zijn hoedje in zijn handen op zijn rug. Een vertrouwd gezicht, midden op Rotterdams bekendste straat. Maar sinds deze zomer staat hij er niet meer.

Waarom Monsieur Jacques zijn plek heeft verlaten is logisch, de Coolsingel is begin dit jaar compleet op de schop gegaan. Waar Monsieur Jacques is gebleven, was blijkbaar nog niet bij iedereen duidelijk. Met twee andere beelden van de Coolsingel (die blote clown aka The Husband of the Doll van Thom Puckey en De Knoop van Shinkichi Tajiri) verhuisde hij een paar maanden geleden naar de Tarwewijk in Charlois, waar hij nu in de binnentuin van een wooncomplex staat. Daar staat hij voorlopig in ieder geval drie jaar.

Meer lezen kan bij indebuurt Rotterdam!

Meer berichten