Rotterdam onthult eerste Artist In The World-project van Nederland

Rotterdam - Rotterdam heeft de Nederlandse primeur. Vanmiddag (zaterdag 3 november) wordt het eerste Artist In The World-project van het land op een 16 meter hoge buitenmuur in de Gouvernestraat bij (avond)kapper Montie onthuld.


'De Montiemuur' van kunstenaar André Smits wordt om 18.13 uur bij de Gouvernestraat 271 onthuld door wethouder van cultuur Said Kasmi. Dat gebeurt  door middel van een voor de muur gemaakte lichtprojectie met speciaal gecomponeerde muziek. Ter gelegenheid hiervan zal Eric Vloeimans met Montie optreden in nabij gelegen Kino om 16.30 uur. Het kunstwerk omvat een 'internationaal vergezicht die wereldwijd de oorspronkelijke creatieve geest verbindt'.

André Smits is Artist In The World vanuit Rotterdam begonnen waarna het project zich wereldwijd heeft verspreid. De kunstenaar fotografeert overal ter wereld kunstenaars in hun atelier, en maakt vervolgens lokaal een muraal kunstwerk waarin hij zijn reizen, bezigheden en de kunstenaars ter plaatse verwerkt. In Rotterdam staan 636 kunstenaars op de muur.

Hij is in z'n eentje al tien jaar gestaag bezig dit 'pan-continental piece of art', bestaande uit veel objecten, te verspreiden.
Begonnen vanuit z'n eigen artistieke kennissenkring die weer kunstenaars in andere steden en andere landen kennen, en die weer ter plaatse kunstenaars introduceren. Als een virus van de vrije geest grijpt dit kunstwerk globaal om zich heen.
Het deel van het globale kunstwerk dat in Rotterdam ontstaat heeft door z'n gedetailleerde afwerking over zo'n immens groot vlak, een verslavend hallucinerende werking. Het oog kan eindeloos blijven dwalen. 

Programma:

16.30 uur Kino 1: Optreden Eric Vloeimans met Montie

18.13 uur Gouvernestraat 271 Onthulling door de wethouder met lichtprojectie en muziekcomposities

Meer berichten