Foto:

Recht Uit Rotterdam (RUR) en De Havenloods gaan samenwerken

Rotterdam - Internetzender Recht Uit Rotterdam (RUR) is na een jaartje proefdraaien klaar voor een groter publiek. Op www.rur.nl vind je nu al 'on demand'-programma's waar namen als Willem van Hanegem en Sander de Kramer aan mee werken en je binnenkort een talkshow met René van der Gijp kunt bekijken. "Maar", benadrukt geestelijk vader Jan Dirk Stouten, "we willen niet alleen 'zenden'. Mijn droom is een zender te bouwen waar iedereen filmpjes kan plaatsen." Vanaf deze week gaan RUR en De Havenloods bovendien samenwerken!

Door Raymond Rotteveel

Het gaat de goede kant op, zegt Stouten over de bekendheid van RUR. De voormalige voetbalverslaggever is blij dat zijn verleden bij RTV Rijnmond langzaam naar de achtergrond verdwijnt ten faveure van z'n nieuwe job. "Gisteren was ik op een tennisclub en zei iemand: 'Hé, jij bent toch van RUR.' Normaal gesproken is dat altijd: 'Jan Dirk: Feyenoord!' Dat is een goed teken. De mensen moeten ons nog meer gaan vinden, dat is belangrijk met oog op wat wij willen bereiken: een zender voor iedereen die iets met Rotterdam heeft en waar iedereen dingen kan doorgeven. En dat kan van alles zijn. Als jij een leuk filmpje van een buurtbarbecue hebt... Kom maar op!"

Naast een platform zoals YouTube maakt RUR ook zelf uiteenlopende reportages op gebied van sport, cultuur, lifestyle en zakelijk nieuws.
Daarbij worden jongeren niet vergeten. Zo gaat vlogger Mathilde Simon onder de noemer Hotspotters de stad in om de leukste plekjes van Rotterdam te laten zien.

"Dan moet je denken aan vlogs over het nachtleven, eten en cocktails", licht Mathilde toe. "Maar ook muziek, kunst en straatcultuur. Eigenlijk alles waar jongeren mee bezig zijn. Snel en vlot, maar professioneel en mooi gemaakt."

Stouten vult aan: "We staan open voor opkomend talent en voor alle lagen van de bevolking. Zo maakt de briljante woordkunstenaar Christoffer Blok spontaan voordrachten van mensen die hij op straat tegenkomt. Echt fantastisch. En tegelijkertijd zeggen we ook: als jij een goed idee hebt en we kunnen het uitvoeren dan doen we het!"

Je kunt nu al RUR-programma's bekijken op ad.nl, maar vanaf deze week óók op de website van De Havenloods. Stouten: "Ik weet zeker dat De Havenloods heel goed gelezen wordt. Ik geloof in de combinatie van print en online." Vanaf komende vrijdag is De Roos van Rotterdam ook op www.dehavenloods.nl te zien. Daarin geeft Dave van der Wal een roos aan iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden