Foto:

Huprr bikkelt zich een eigen weg in het vervoerslandschap

Rotterdam - Een wiel is voor de wet geen wiel als er een tweede wiel vlak naast zit. Het klinkt als een cryptogram, maar de alternatieve vervoersdienst Huprr maakt slim gebruik van deze regel en zet tot driewieler omgebouwde stadsautootjes als de Ka in de markt. De gifgroene autootjes vervoeren jou óf je spullen tien kilometer voor 6.50 euro.


(Door Els Neijts)

"Zonder dure vergunningenrompslomp een haalbaar laag bedrag", legt Diana Arakelyan van Huprr uit. "In landen waar het economisch niet zo best gaat, worden talloze varianten op vervoer van mensen en spullen aangeboden. Dat kan hier ook."

Arakelyan doelt op situaties waar je niet zo snel aan denkt. "Zoals zelfgemaakt eten naar je zieke moeder laten brengen, een groot pakket ophalen, je kinderen naar de naschoolse opvang vervoeren of oma oppikken voor de thee. Zelfs als je op je feestje door de drank heen raakt, kun je ons bellen. Iedereen moet van onze diensten gebruik kunnen maken. Onze mogelijkheden zijn talrijk, zo lang ze maar in een Ka passen en het vervoer veilig blijft."

Het nieuwe vervoersinitiatief vindt zichzelf geen concurrentie voor het OV of de reguliere taxi- of pakketdiensten. "Wij bedienen een ander segment. We doen geen lange ritten terwijl taxidiensten korte ritten juist vaak weigeren, én we hebben geen chauffeurs in Mercedes en pak. Wíj bedienen onze klanten met een klein, schattig autootje, in spijkerbroek. De Huprr is het geesteskind van de vader van een vriendin. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van ons initiatief."

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden