Melanchthon Kralingen heeft een gebouw om een strik omheen te doen!

Rotterdam - Al vanaf het begin van dit schooljaar is het nieuwe gebouw van Melanchthon Kralingen aan het Vredenoordplein in gebruik. Donderdag 18 oktober is het gebouw ook officieel geopend door wethouder Said Kasmi.

Kasmi verklaarde het gebouw voor geopend door samen met een leerling en enkele medewerkers van het gebouw een grote strik dat voor deze gelegenheid om het gebouw was geplaatst open te trekken.

Tijdens het officiële gedeelte sprak socioloog Iliass el Hadioui, verbonden aan de Erasmus Universiteit, over de kansen voor het onderwijs in de grootstedelijke context; het belang van zien en gezien worden. Dat principe wordt door Melanchthon Kralingen al jaren omarmd en resulteerde de afgelopen jaren in slagingspercentages van 100%, het nieuwe gebouw biedt nu nog meer mogelijkheden om de leerlingen met een mavo- of vmbo-advies uit de buurt het beste onderwijs bieden. 

Zo beschikt het gebouw aan het Vredenoordplein over een eigen bibliotheek, dat ook beschikbaar is voor de wijk. Daarmee is Melanchthon Kralingen de eerste school in Nederland die een servicepunt van de Centrale Bibliotheek heeft in het schoolgebouw. In het buurthuis, ook in het gebouw, kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, soep of een broodje, geserveerd door de leerlingen van de school. En ook de eigen gymzaal en dansstudio zijn buiten de schooltijden te gebruiken voor de verenigingen uit de buurt. Zo bewijst Melanchthon Kralingen dat het een functie wil hebben in en voor de wijk en het onderwijs zich niet beperkt tot de vier muren van het lokaal.

Leuk was dat ook oud-wethouder en huidige minister Hugo de Jonge de gasten toesprak via een vlog. Eerder deze week had hij dat in de school opgenomen en hij sprak grote waardering uit voor het gebouw en de wijze waarop de school het onderwijs heeft georganiseerd. De vlog is te bezichtigen via de website van de school: www.melanchthon.nl/kralingen.
 

Meer berichten