Wow, gigantische waterval in centrum van Rotterdam!

Foto: Yvet, ook bekend als @iktwitelkedag op Twitter.
Foto: Yvet, ook bekend als @iktwitelkedag op Twitter. (Foto: )

Rotterdam - Wow!!! De Rotterdamse binnenstad heeft er weer een attractie van jewelste bij! Donderdag 11 oktober is op de gevel van woongebouw Calypso aan de Mauritsplaats een gigantische waterval onthuld. Vanaf nu kan iedereen op de route tussen Rotterdam Centraal en de binnenstad op de foto met een gigantische berg vallend water.

Nee, het is geen échte waterval natuurlijk. Maar een kunstwerk gebaseerd op een foto van de Svartifoss (Zwarte Waterval) in het IJslandse natuurpark Skaftafell.

De foto is wel zó spectaculair aangebracht dat het voor passanten lijkt alsof de berg water echt uit de muur naar beneden komt gedenderd. Het project is uitgevoerd door Mothership (onder meer bekend van de Markthal) en de kunstenaars Monique Benthin en Rick Messemaker.

Calypso Falls is tot stand gekomen op initiatief van buurtbewoners en de Vereniging Verenigd Schouwburgplein. Het was voor bewoners van Calypso al jaren een ergernis dat het gebouw zo'n kale, grijze muur had. Nu dus niet meer.

Calypso Falls wil voorbijgangers uitdagen selfies te maken bij de waterval en die online te verspreiden. Zoals Yvet (@iktwitelkedag op Twitter) deed tijdens de opening.

Uiteraard zijn we benieuwd of Rotterdammers inderdaad graag met de waterval op de foto gaan. Je kunt je selfies naar De Havenloods sturen via mail: redactie.hl@persgroep.nl, @havenloods op Twitter of ons taggen op Facebook!

Meer berichten