Collage kunst Zomerexpo
Collage kunst Zomerexpo (Foto: Christy de Witt)

Finissage Zomerexpo in Studio PuRRR & Schiezicht met live poetry & art

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

Op zondag 21 oktober om 16.30u is de finissage van de Zomerexpo in de gecombineerde ruimtes van Studio PuRRR en Schiezicht.

Die middag zijn nog de tentoongestelde werken te zien van vier kunstenaars uit Delfshaven: Karida van Bochove (strips/illustraties); André Vollering (beelden), Christy de Witt (tekeningen) en Deborah van de Beld (kostuum ontwerp/theaterstyling).

De finissage van de expo wordt opgeluisterd door een live optreden van podiumdichters Irene Siekman en Joz Knoop. Christy de Witt verzorgt een sessie live tekenen. tekenen.

Het programma begint om 16.30u, de deuren gaan open vanaf 16.00u. Studio PuRRR verzorgt een drankje en een hapje. Toegang is gratis, aanmelden wordt gewaardeerd via studiopurrr@gmail.com

Studio PurRR & Schiezicht zijn te bereiken via de Spangesekade 174-176 en Mathenesserdijk 272B.

Meer informatie via www.facebook.com/studiopurrr en www.schiezicht.com

Informatie over de kunstenaars & dichters:

Karida van Bochove is illustrator en striptekenaar. Ze tekent het liefst strips, omdat verhalen zoveel mooier worden met beeld. Ze toont een serie strips en illustraties getiteld ”Check In, Check Out” met als onderwerp de metrohaltes van Rotterdam. En ook Halte Delfshaven komt daarbij aan bod!

André Vollering neemt de mens als het onderwerp van zijn beelden. Altijd probeert hij de mens te laten zien die leeft, zijn eigen weg zoekt en die, met vallen en opstaan, er het beste van probeert te maken. Daarnaast is muziek een grote liefde. Al deze thema’s komen samen in de door André vervaardigde portretten van Jacques Brel en Amy Winehouse.

Christy de Witt maakt Witty Art: tekeningen en schilderijen in een volstrekt eigen beeldtaal, met invloeden uit kunststijlen als het surrealisme en expressionisme maar ook het strip- en comic book genre. Een mix van rauwe weemoed, bitterzoet verlangen en inktzwarte humor.

Deborah van de Beld is kunstenaar, kostuumontwerper, kleermaker en kok. Ze combineert een grote liefde voor en kennis van het traditionele makersambacht met hedendaagse technieken.

Irene Siekman is podiumdichter en theatermaker maar vooral bekend als één van de drijvende krachten achter Poëziebus: een tour voor podiumdichters door België en Nederland. Sinds dit jaar is ze tevens uitgever van poëzie, onder de naam Uitgeverij Bunker.

Joz Knoop ontving diverse prijzen voor zijn dichtkunst, waaronder de Dunya Poëzieprijs in 1997. In 1990 ontwierp Joz een eigen dichtvorm, het jozzonet: een gedicht dat zich in zijn middelste regel spiegelt. Van 2010 t/m 2013 was Joz de wijkdichter van Beverwaard. Het wijkpark daar draagt de naam van een jozzonet van zijn hand: ‘’Cirkel van Gras’’. Zijn nieuwste bundel heet ‘’Mijn gezicht is een stad. Gedichten en foto’s over Rotterdam door Joz Knoop’’.

Over Studio PuRRR

Studio/atelier voor creatieve en culinaire projecten, gevestigd in het Dijkdok bij Schiezicht. Een initiatief van creatief en sociaal ondernemers Deborah van de Beld en Christy de Witt. Studio PuRRR organiseert o.m. verschillende (pop up) exposities en bijeenkomsten voor kunstenaars uit Delfshaven (maar ook daarbuiten) in de eigen studio/atelier ruimte en de andere ruimtes van Schiezicht. Meer info: www.fb.com/studiopurrr of www.instagram.com/studiopurrr

Over Schiezicht

Wijkonderneming en ontmoetingsplaats voor en door bewoners van Delfshaven, in het bijzonder Bospolder-Tussendijken. Door middel van activiteiten willen we bewoners met elkaar verbinden en de buurt leuker en levendiger maken. Dat doen we met o.m. programma’s als Schaften aan de Schie (buurtmaaltijden); Cultuur Caleidoscoop (kinderactiviteiten); Mama Salon (voor buurtmoeders) en Schiezicht Klassiek (concerten) en ons jaarlijkse Kadefestival in de maand augustus. Maar ook met programma’s verzorgd door partners zoals Creatief Welzijn Senioren (Seniorensoos) en Studio PuRRR (zie hierboven). Meer info: www.schiezicht.com

Meer berichten