Foto: © rv

Van Maanenbad beste zwembad van Nederland!

Rotterdam - Het Van Maanenbad is deze week uitgeroepen tot beste zwembad van Nederland op basis van klanttevredenheid. Ook het Rotterdamse Recreatiecentrum Zevenkampse Ring was genomineerd.


Dinsdag mocht het team van het Van Maanenbad in Utrecht 'het Gouden Zeepaardje' in ontvangst nemen op de nationale zwembadbranche dag. Sportfondsen Rotterdam Noord zoals het Van Maanenbad officieel heet is een icoon van Rotterdam. Al sinds 1937 ontving het ruim 20 miljoen bezoekers. Na de restauratie van dit Rijksmonument is het zwembad populairder dan ooit. Om te meten of het zwembad ook aan de verwachtingen van haar bezoekers tegemoet komt doet het bad regelmatig onderzoek onder haar gasten. Tussen mei en september hebben zo'n honderd gasten het zwembad beoordeeld op 20 punten. Naast gastvrijheid, veiligheid en hygiëne werden ook de zwemlessen en het Sportfondsen Café beoordeeld. Dat resulteerde in een gemiddeld cijfer van 8,7.

Samen met het zwembad LACO in Veghel en Zevenkampse Ring uit Rotterdam was het zwembad uit 159 zwembaden genomineerd voor de Zwembad branche award, het Gouden Zeepaardje. Dat er twee Rotterdamse Sportfondsenbaden in de top3 van Nederland staan zegt iets over zwemmen in Rotterdam. In de stad is zwemmen populairder dan ooit en dat komt mede doordat de zwembaden in de stad goed op orde zijn. Bij het Van Maanenbad zijn ze meer dan trots dat na een tweede plaats in 2017 het gouden Zeepaardje nu staat te pronken in de Van Maanenstraat.

Meer berichten