Mariska Plomp draagt de petitie over aan wethouder Bert Wijbenga.
Mariska Plomp draagt de petitie over aan wethouder Bert Wijbenga.

'Rotterdam hoort een dierenasiel te hebben'

Rotterdam - 'Wij zijn van mening dat een stad als Rotterdam een asiel hoort te hebben,' stelde Mariska Plomp, vrijwilliger van de Dierenbescherming tijdens het aanbieden van een petitie aan wethouder Bert Wijbenga. De petitie was een gevolg van het sluiten van het asiel in juni. Een toezegging kon hij al doen: 'We gaan dit jaar nog een afgiftepunt openen op de oude locatie maken.'


De wethouder noemde de petitie met 2321 handtekeningen 'een duidelijke boodschap'. In een toelichting liet hij vervolgens weten 'er mee bezig te zijn' en door de raad te zijn gevraagd om 'er goed aandacht aan te besteden'. Wijbenga: "Ik deel de mening, dat zo'n grote stad als Rotterdam een dierenasiel moet hebben binnen de eigen grenzen. Wij hebben ook een taak om dieren netjes op te vangen als dieren in nood zijn of dieren gered moeten worden. En die taak vervullen we ook door er een bedrag aan te bieden en dat doen we bij de dierenbescherming in Nederland en met de dierenbescherming heb ik de volgende afspraken: 

1. We gaan dit jaar nog een afgiftepunt openen op de oude locatie maken en ze zijn daar nu voor bezig om de hokken en verblijven daarvoor gereed te maken.
2. En we gaan vanaf nu met de Dierenbescherming en Stadsontwikkeling kijken naar ofwel een bestaand gebouw, dan wel een nieuwe locatie voor een dierenasiel die op de lange termijn in Rotterdam weer in zijn geheel in gebruik kunnen nemen. 
Dus ik zou zeggen, deze petitie is hartstikke goed en geeft een duidelijk signaal dat ik hier hard aan moet werken. En als het goed is word jij de komende tijd tevreden gesteld op wat wij daarin laten zien. Dus dank je voor het initiatief."

 
 

Meer berichten