Vrijdag is er een college over de oorsprong van de Fabeltjeskrant in Vreewijk in het Bibliotheektheater.
Vrijdag is er een college over de oorsprong van de Fabeltjeskrant in Vreewijk in het Bibliotheektheater. (Foto: )

De oorsprong van de fabeltjes uit Vreewijk

Peter de Klerk, initiatiefnemer van de tentoonstelling Fabeltjesland, geeft vrijdag 19 oktober een Bibliotheekcollege over de oorsprong en de ontdekking van de Fabeltjeskrant in Tuindorp. Vreewijk.

Rotterdam - In aansluiting op de tentoonstelling 'Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant', geeft initiatiefnemer Peter de Klerk een college over de oorsprong van de Fabeltjeskrant in Vreewijk.
Oorlog, Tuindorp Vreewijk, de Duitse bezetting, twee handige zonen van een aannemer, een kletsmajoor en een romanticus die de menselijke ziel doorgrondt. Zie daar de ingrediënten voor een serie die Nederland jarenlang aan de buis gekluisterd hield. Toen in 1968 de Fabeltjeskrant op tv verscheen, volgde een aantal mensen die tijdens de oorlog in Tuindorp Vreewijk hadden gewoond, de belevenissen in het dierenbos met groeiende belangstelling. De karaktertrekken van sommige dieren kwamen toch wel heel sterk overeen met die van vrienden en bekenden uit die tijd. Niet vreemd, want oud-buurtgenoot Leen Valkenier, bleek de schrijver van de Fabeltjeskrant.
Vrijdag 19 oktober, 16.00 uur, Bibliotheektheater. Gratis, wel aanmelden aan de balie of via www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Meer berichten