Vooraanzicht Schielandshuis. (Foto: Claire Droppert)
Vooraanzicht Schielandshuis. (Foto: Claire Droppert) (Foto: Claire Droppert)

Timmerhuis, Arminiuskerk, Schielandshuis...Het Philharmonisch Orkest op de meest bijzondere locaties

Rotterdam - Rotterdam staat van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober in het teken van ChambeR, het nieuwe internationale kamermuziekfestival van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met de intimiteit van muziek in een kleine bezetting, gecombineerd met de grote architectonische rijkdom van de stad. In de Arminiuskerk, de Halvemaanpassage van het Timmerhuis, het Schielandshuis of op de 31ste verdieping van De Rotterdam.

Tijdens het driedaagse festival verlaten de musici van het RPhO hun thuisbasis in de Doelen en zoeken zij op een unieke manier de verbinding met de stad Rotterdam en haar bewoners. Zo is de Arminiuskerk met zijn heldere akoestiek en intieme sfeer de ideale plek voor kamermuziek in de ruimste zin. Hier hoor je onder andere de muziek van Mozart en Schubert onder leiding van Roman Spitzer (altviolist).

In het Timmerhuis, waar het atrium voor een weekend lang het podium is van stadsmuzikanten, speelt onder andere Laurens Otto (hoornist) met andere blazers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en pianist Ana Sánchez Donate.

Helemaal uniek is de tijdelijk hoogstgelegen concertzaal van de stad, honderd meter boven straatniveau op de 31ste verdieping van De Rotterdam. Om 7.00 uur 's ochtends bij een net opgekomen zon wordt er live gespeeld onder leiding van Andre Heuvelman (trompettist) en is er yoga en ontbijt. Ook aan de kinderen wordt gedacht.

In het Timmerhuis is er zondagochtend een kindervoorstelling Droevigeluidje.
ChambeR wordt op vrijdag 19 oktober feestelijk geopend met maar liefst veertien musici en vier topsolisten. In het Timmerhuis zoekt het energieke ensemble Banda, een kleine variant van het RPhO, de grenzen van de kamermuziek op een feestelijke manier op. Zondagavond sluit Hadewijch Hofland (violiste) met onder andere Jazztrompettist Eric Vloeimans het festival af.

Kijk voor het programma en tickets op chamber.nl.

Meer berichten